Jászberény belevágott: a közvilágítás bővítése és költségcsökkentés egyszerre

Megosztás

Az új közlekedési csomópontot is megfelelően ki kell világítani, a közvilágítás korszerűsítése pedig az elszálló energiaköltségek miatt nemigen tűr halasztást. De hosszú távon hatalmas előnyt jelent majd a városnak.

A részletekről Budai Lóránt számolt be a közösségi médiában. “2019 óta – lehetőségeinkhez képest – folyamatosan bővítjük és fejlesztjük Jászberényben a közvilágítást. Az elmúlt időszakban ebben a témában is sokat léptünk előre. Új beton lámpaoszlopokat és lámpatesteket helyeztünk ki a Pelyhespart utcában, a Görbe utcában, a Kaszás utcában és a Határ utcában, valamint új LED lámpatestet szereltünk fel a Kalap utcában. (És tudjuk, hogy az igények folyamatosan nőnek)

Tavaly év végén, a Döntés után c. műsorban adtam tájékoztatást a 31-es főútvonal Jászberényből kivezető szakaszának átalakulásáról. A Jászsági Térségi Tv rövid összeállítása: https://jttv.hu/uj-kozuti-csomopont-epites-es…

Az új közlekedési csomópont kapcsán bővülő közvilágítás üzemeltetése szintén a mi feladatunk lesz.

A bővítés és a rendszeres karbantartás mellett a közvilágítás korszerűsítését is tervezzük, tekintettel az elavult lámpatestekre, illetve a folyamatosan növekvő áramköltségekre. A racionalizálás érdekében tervdokumentációt készíttettünk, jövő héten pedig célzott helyszíni szemlét tartunk.

Talán a fentiekből is kiolvasható, hogy az energiaköltségek racionalizálására, a költségek ilyen irányú csökkentésére is fokozott figyelemmel kell lennünk. Ennek okán a közelmúltban elindultunk egy közvetlen európai uniós pályázaton, melynek célja, hogy önkormányzatunk minél előbb át tudjon térni a tiszta energiára. Az energiamegtakarítás révén a szennyezés csökkentését is szeretnénk elérni. Legyen Jászberény – ilyen szempontból is – tudatos város!” – zárta sorait a polgármester.

Kapcsolódó cikkek