Tizenharmadszorra írták ki a „Fények vakondja” irodalmi pályázatot

Megosztás

Az integráció jegyében hirdetett pályázatot amatőr írók számára a Vakok és Gyengénlátók Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Egyesülete. Az immár tizenharmadik alkalommal meghirdetett Fények vakondja elnevezésű pályázat egy országos verseny, amelyen látássérült és ép személyek egyaránt indulhatnak irodalmi alkotásaikkal.

– Egyesületünk elnöksége nemrégiben határozott arról, hogy kiírja, pontosabban folytatja a korábban is nagy sikernek örvendő művészeti pályázatot. Minden évben egy-egy tematika köré épül a verseny. Az idei év témája a hála – ismertette a pályázat lényegét Pesti Zoltánné, a Vakok és Gyengénlátók Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Egyesületének elnöke.

– A hála érzése mindenki számára ismerős, még akkor is, ha leginkább csak utólag hálás az ember valamiért, vagy ha gyengeségnek érzi és titkolni igyekszik – jelentette ki.

– E pályázat remek alkalom, hogy jelige mögé rejtőzve, emléket állítson egy-egy meghatározó, hálaérzettel teli, meghitt pillanatnak. – tette hozzá Lukács Ágota, a pályázat koordinátora.

– Pályázni március 17-ig lehet, jeligével ellátott novelláit bárki beküldheti, egy személy három művel is pályázhat. A műve(ke)t szöveges dokumentum formájában várjuk, kérjük, a képeket, képformátumot mellőzzék! A művek terjedelme ne legyen több három oldalnál, Times New Roman betűtípussal, 12-es betűmérettel. Kizárólag prózai alkotásokat várunk, a verseket automatikusan érvénytelennek nyilvánítjuk – közölte a vezető.

– A pályázók műveit szakmai zsűri bírálja el. A zsűritagok elé a pályamunkák csak jeligével ellátva kerülnek, a jeligéhez tartozó személy kilétét a zsűri is csak a bírálat végén ismerheti meg. Ehhez kérünk minden pályázót, válasszon magának egy jeligét és egy „biztonsági” pótjeligét is arra az esetre, ha választott neve már foglalt lenne. Aki több művel pályázik, minden műhöz külön jeligét adjon meg! Ezzel a jeligés rendszerrel is szeretnénk biztosítani a verseny tisztaságát. A verseny végeredményének kihirdetése Szolnokon lesz, az egyesületünk a Költészet Napja, valamint a pályázat eredményhirdetése alkalmából szervezett kulturális rendezvényén, április 11-én 10 órától Szolnokon, a Verseghy Ferenc könyvtárban – ismertette a részleteket.

– Az első három helyezett értékes díjban részesül. A pályázati adatlap és pályázati kiírás, valamint további információ a pályázattal kapcsolatban e-mailben kérhető Lukács Ágota pályázati koordinátortól a [email protected] e-mail címen. A későbbiekben pedig az egyesületünk honlapjára, a https://www.jnszmvakok.hu -ra, valamint az egyesületünk facebook oldalára is kerülnek fel információk az irodalmi pályázatunkkal kapcsolatban – mondta a szervezet elnöke.

– A Vakok és Gyengénlátók Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Egyesületének elnökeként nagy örömmel is büszkeséggel tölt el, hogy hagyományt teremtettünk, és mindenkit csak biztatni tudok, hogy küldje el novelláját nekünk – zárta szavait az elnök.

Kapcsolódó cikkek