Íme az egyik leggyönyörűbb karácsonyi látvány, egy fényárban úszó szolnoki ház

Megosztás

Szolnok-Szandaszőlősön találhatjuk meg ezt az egészen különleges ünnepi kivilágítással rendelkező családi házat a Kocsoros úton. A 442-es úton elhaladó járművekből is megfigyelhető ez a csodálatos látvány, de érdemes elidőzni itt egy kicsit.

Idén is fantasztikus karácsonyi díszek ékesítik Cinege Ilona és Dehenes Miklós családi házát Szandaszőlősön. A Szoljon munkatársai személyesen is meglátogatták a helyszínt és beszámoltak a részletekről.

– Őszintén szólva, nálunk egész évben karácsony van – mesélte jókedvűen Cinege Ilona, miközben párja, Dehenes Miklós reakcióját figyelte. – Körülbelül 2011 óta díszítjük házunkat. Az első közös karácsonyunk alkalmával az egyik áruházban belebotlottunk az akciós termékekbe, na akkor kezdődött minden! Amikor meglátunk az áruházban egy jó lehetőséget, azonnal rácsapunk, így minden évben akad egy-egy újdonság, amit beszerzünk. Az első évben még visszafogottabb volt a látvány, de minden évben szereztünk be újabb és újabb kellékeket.

A díszkivilágítás felhelyezése körülbelül fél napot vesz igénybe és közel 20 ezer izzó világítja be az udvart.

– Szeretjük begyűjti azokat a tárgyakat, amire már másnak nincs szüksége, így számtalan karácsonyi díszt magunk készítünk – vette át a szót Dehenes Miklós. – A kertben található díszek egy részét közösen, különböző műanyag tárgyakból készítettük. A két diótörőnket például műanyag hengerből, flakonokból, mustáros üvegekből alkottuk. Szerencsére az árammal sem kell küszködni, hiszen a szükséges energiát napelem biztosítja.

Eleinte csupán csak a maguk örömére, később a közösség és a házukhoz ellátogatók számára készítették az ünnepi világítást. Reméljük, még sokáig megtartják remek szokásukat, a saját és mindannyiunk nagy örömére.

Kapcsolódó cikkek