A szívtelenség csúcsa – nyolc kiskutyát hagyott sorsára valaki az abonyi úton

Megosztás

A Szolnokon hallottam nevű csoportban jelent meg néhány órával ezelőtt ma, azaz december 15-én egy bejegyzés, miszerint Szolnok és Tószeg között valaki, vagy valakik kiraktak az út szélére nyolc ártatlan kiskutyát és az anyjukat. A poszt írója szerint jelezték az állatotthonnak az esetet, de ők teljesen tele vannak. Egy biztos, bárki is tette, borzasztó szívtelenségről tett tanúbizonyságot.

Bár feltehetően nem számít az elkövetőnek, azt azért nem teszi zsebre, amit a kutyák fényképe alá hozzászólásban fogalmaztak meg a helyiek. „A karma visszaüt, remélem tudod”, „remélem, aki kirakta, rövidesen a kínok kínját kell megtapasztalnia” – csak néhány finomabb megjegyzés a szomorú, de egyáltalán nem példa nélküli eset kapcsán.

A nyolc kiskutyát és az anyjukat, akiket esőben az út szélére, egy addigra már átázott papírdobozban tettek ki, az Abonyi úton találták meg.

A poszt szerint a mama ráadásul nagyon sovány és időközben el is tűnt, de a legújabb információk szerint azóta szerencsésen visszatalált.

A helyzetet nehezítette, hogy az első állatothon, akit megkerestek, jelezte, hogy nem tudnak már több kutyát fogadni. Az érdeklődő szolnoki lakosoknak válaszul kiderült, hogy a sorsukra hagyott állatokat a Dius Cumizdája Kölyökmentő Alapítvány fogadja be holnaptól, tehát lesz helyük a kicsiknek.

A kutyatartás felelősség teljes körű és hosszú távú elkötelezettséget igényel. Az állatok, különösen a kutyák, érző lények, akik szeretetet, gondoskodást és figyelmet kérnek. Ezt sajnos Jász-Nagykun-Szolnok megyében is meglehetősen sokan nem veszik figyelembe, december elején például arról írtunk, vádat emeltek egy kunhegyesi férfi ellen, aki rettenetes körülmények között tartotta kutyáját.

Kép: Kádas Kinga/Facebook

Kapcsolódó cikkek