Szolnoki diákok osztottak szeretetcsomagokat rászorulóknak

Megosztás

A rászoruló háztartásokhoz is jutni fog karácsonyi szeretetcsomag, erről gondoskodik a szolnoki városvezetés, illetve az a rengeteg iskolás fiatal, akik vállalták, hogy kiviszik azokat. Idén 250 csomagot kézbesítettek, hogy az ünnepek alkalmából a szegényebb körülmények között élőknek is jusson.

A „Házhoz visszük a szeretetet” nevű városi programban helyi általános és középiskolás diákok vettek részt.

Szalay Ferenc polgármester közösségi oldalán azt írta, Szolnok egyik legszebb hagyománya, hogy a város diákjai “házhoz viszik a szeretetet” karácsony előtt. Emellett megköszönte Szöllősi Katának, a város diákpolgármesterének a lebonyolítást

„Remélem, hogy azok a tinédzserek, akik ma meglátogatják nélkülözni kénytelen embertársaikat, komoly leckét kapnak empátiából, felelősségből, és továbbviszik majd mindezt a nagybetűs életbe sosem múló tapasztalatként” – tette hozzá.

A diákpolgármester azt mondta, a fiatalok részéről eddig nem tapasztalt körülmények között élőkhöz fognak becsengetni, illetve hangsúlyozta, hogy ne a félénkséget, hanem a szeretet erejét osszák inkább az átadott csomagokkal együtt a támogatásra szoruló embereknek.

A karácsony az összetartozásról és az egymás iránti figyelemről szól, épp ezért ebben az időszakban különösen fontos, hogy ne csak a saját környezetünkben lévőkkel törődjünk, hanem gondoljunk azokra is, akik kevésbé szerencsések, rászorulók vagy nehézségekkel küzdenek. Természetesen a segítségnyújtás nemcsak az ünnepi időszakban, hanem az év többi részében is értékes és fontos.

Kép: Szalay Ferenc Facebook oldala

Kapcsolódó cikkek