Szolnokon is lehet csatlakozni a MÁV-Volán véradónapjához

Megosztás

December 8-án, pénteken a MÁV-Volán csoport tizennégy helyszínen, köztük Szolnokon várja az önkénteseket. A társaság munkavállalói mellett a tizenhetedik alkalommal megszervezett véradásra civilek jelentkezését egyaránt várják.

A tájékoztatás szerint december 8-án Békéscsabán, Budapesten, Debrecenben, Dombóváron, Hatvanban, Kaposváron, Miskolcon, Nagykanizsán, Nyíregyházán, Pécsen, Szegeden, Székesfehérváron, Szolnokon és Szombathelyen várják a véradókat.

A véradással biztosítható friss és egészséges vérkészlet, amelyre szükség van súlyos sérülések, műtétek, vagy krónikus betegségek kezelése során.

A véradás általánosan alkalmazható és számos orvosi eljárás elengedhetetlen része, épp ezért hangsúlyozza egyre több állami és piaci alapon működő vállalat egyaránt, hogy vegyük észre a véradás fontosságát. Természetesen fontos hozzátenni, csak az adjon vért, aki teljesen egészségesnek érzi magát.

A MÁV-Volán csoport a programot a Vasutas Országos Közművelődési és Szabadidő Egyesülettel (VOKE), a Magyar Vöröskereszttel és az Országos Vérellátó Szolgálattal közösen szervezte.

Aki szeretne vért adni, a helyszínre vigye magával személyi igazolványát, TAJ-kártyáját és lakcímigazolványát. Az Országos Vérellátó Szolgálat mindent megtesz annak érdekében, hogy a véradóeseményeken biztonságos környezetet biztosítson mind a véradók, mind munkatársai számára, de a szervezők szeretnék külön felhívni a figyelmet arra, hogy csak az menjen vért adni, aki teljesen egészségesnek érzi magát!

Éljünk minél többen a lehetőséggel, sosem lehet tudni, holnap talán nekünk lesz szükségünk mások önzetlen segítségére!

Helyszín: VOKE Csomóponti Művelődési Központ (Jubileum tér 1.) – 10.00 – 12.30

Kép: MÁV-Volán, ma7.sk

Kapcsolódó cikkek