Nem versenypálya: komoly baleset történt a havas 31-es főúton

Megosztás

Rengetegen nem vesznek eléggé vissza a tempóból és úgy gondolják, ha a nyári gumit télire cserélték, akkor hóban is ugyanolyan gyorsan mehetnek, mint ami számukra megszokott. Akkor történnek az ilyen csattanások. Személyi sérülés is történt a balesetben, ahol ráadásul az autón nyári abroncsok voltak.

Ebben az esetben tehát még a gumicsere sem történt meg télire, így még inkább kitette magát főszereplőnk a balesetveszélynek a csúszós utakon. Sülysápnál meg is járta.

A sülysápi önkéntes tűzoltóegység írta meg elsőként a történteket. “08:21 perckor kaptuk az értesítést, hogy Sülysáp Sápi bekötőnél három személygépkocsi ütközött, forgalmi akadályt képeznek. Jelzett helyen a gépjárművekben összesen 5 fő utazott, 1 főt a mentősök könnyű sérülésekkel kivizsgálásra kórházba szállítottak. Az egységek az autókat áramtalanította a forgalmi akadályt megszüntette” – írták.

A 31-es főúton a helyszínelés idejére hosszasan teljes útzárat rendeltek el, majd a műszaki mentés során is jó ideig csak egy sávon járhattak tovább a gépjárművek.

A hozzászólások pedig rámutattak az alapvető problémára. “Jobbulást a balesetet elszenvedőknek! Ugyanakkor jól látom, hogy az ott még nyári gumi?” “Jól látod, az nyári gumi!” “Erre a biztosító hátradől és felteszi a kezét. Mindegy, hogy casco vagy kötelező.”

Ez bizony nem téli abroncs

Kapcsolódó cikkek