Annyira felspanolta magát a választáson, hogy gyermekeivel rongálta a plakátokat a csépai asszony

Megosztás

A Kunszentmártoni Járási Ügyészség rongálás vétsége és kiskorú veszélyeztetésének bűntette miatt emelt vádat azzal a 38 éves csépai nővel szemben, aki magával vitte két gyermekét is plakátokat taposni.

A vádirat szerint a csépai nő 2022 februárjának végén, társával együtt az esti órákban elhatározta, hogy választási plakátokat fognak megrongálni. Az első napon 27 éves férfi társával kettesben tépték le a csépai villanyoszlopokra kihelyezett, képviselőjelölti plakátokat, majd azokat tönkretették.

A második estén azonban az asszony, tudván arról, hogy bűncselekmény elkövetésére készülnek, magával vitte 13 éves gyermekeit is, és az általa vezetett kisbusszal a települést bejárva ismét letépték a plakátokat, melyeket a földön gyermekei is tapostak, törtek, és festékkel fújtak le.

A csépai társaság így összesen 41 plakátot tett tönkre, mellyel 78.105 forint kárt okoztak.

A felelőtlen asszony cselekedetével súlyos mértékben veszélyeztette gyermekei helyes irányú fejlődését.

Az ügyészség a vádiratában, gyorsított eljárás keretében a nővel szemben felfüggesztett börtönbüntetés, valamint foglalkozástól eltiltás kiszabását indítványozta, férfi társával szemben pedig közérdekű munka kiszabására tett indítványt.

Az ügyben a Kunszentmártoni Járásbíróság fog döntést hozni, közölte dr. Kozma Péter, vezetőhelyettes ügyész, helyettes sajtószóvivő (Szolnoki Járási Ügyészség).

A mellékelt képet az ügyben eljáró nyomozó hatóság készítette.

Kapcsolódó cikkek