Ilyen költségekkel jár Szolnoknak az óriáskerék és a dodzsem

Megosztás

Az előző évekhez hasonlóan ismét pazar kilátásban részesülhetnek azok a vállalkozó kedvű szolnokiak, akik a Baross út és a Budai Nagy Antal utca menti területen az adventi forgatagban egy kis forralt bor és más finomságok mellett óriáskerekezni szeretnének, sőt, a tériszonyosoknak sem kell aggódniuk, akik nyugodt szívvel szavazhatnak inkább a dodzsemre. Emailben érdeklődtünk Szalay Ferenc polgármestertől a költségekről.

Október végén, Szalay polgármester bejelentése után nem sokkal írtunk róla, hogy ismét érkezik a Szolnok Eye a Pelikán parkolója mellé, és természetesen vele együtt az adventi hangulat, a meghitt városi programok és nem utolsó sorban a kürtőskalács illata. Az óriáskerék mellett a Hild téren ráadásul dodzsemezni is lehet majd néhány hétig. Emellett lesz gyerekfalu, Coop Mikulás Kisvonat és Fradi Kamion.

Aligha igénye bárkinek a megyeszékhelyen, hogy a Temzet folyó partján álló, 135 méteres magassággal és 120 méteres átmérővel büszkélkedő legendás London Eye méretét megközelítse a Szolnok Eye, de 30 méteres magasságával minden bizonnyal gyönyörű panorámáját mutatja meg a városnak.

Egyelőre nem tudni, hogy meddig áll majd a látványosság, annyi biztos, hogy december végéig biztosan, de az sem kizárt, hogy még januárban és februárban is használható lesz a Szolnok Eye.

Január első napja után, a területhasználat meghosszabbításának esetén a működtetési ellenérték 30ft/négyzetméter/nap, ami 264 négyzetmétert és így napi 7920 forintot jelent. A 200 négyzetméteres területrészt elfoglaló dodzsem díjának mértéke 55ft/négyzetméter/nap, a 32 napos igénybevétel összeadott díja így nagyjából 449 ezer forint.

Szalay Ferenc válaszában hozzátette, úgy látja, a Szolnok főterén, a Kossuth téren és a Hild téren megrendezésre kerülő adventi vásár és falu programjaihoz és ünnepi fényeihez tud kapcsolódni az óriáskerék és a dodzsem is. Véleménye szerint ezek a látványosságok „újabb elemei lesznek a kilátogatók és a családok programjainak, és emelik Szolnok belvárosának ünnepi hangulatát.”

A hivatalos információk szerint az óriáskerék december 3-tól működik egészen az újév első napjáig délelőtt tíz órától este nyolcig, míg a dodzsemet december első napjától lehet igénybe venni szintén január 1-ig.

Kapcsolódó cikkek