Idén is megjelent az iparkamara Szolnok megyei gazdaságot értékélő kiadványa

Megosztás

Jászberényben, a Szatmári Rendezvényházban mutatta be a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara az előző éves, megyei gazdaságra vonatkozó összefoglalóját, valamint immár hagyományosnak mondható módon ezen a rendezvényen adták át az Év Vállalkozása Díjakat. A jelentős vállalkozások listájában nincs meglepetés, a Samsung mellett a szolnoki Accell Hunland, valamint az Electrolux Lehel Hűtőgépgyár található a dobogón.

Érdemes alaposan átböngészni a listát, a teljesség igénye nélkül a megyeszékhelyről bekerült a Bige Holding Kft., az Accell Hunland Kft., a Coop Szolnok Zrt., a Derula Kft. és a Magtár Kft., a Jászság fővárosából pedig az Electrolux, a Rosenberger, a Signal-Prinf Kft. és a Jász-Plasztik Kft.

Nem okoz meglepetést, hogy a TOP 50-kiadvány első helyezettje a Jászság egyik legfejlettebb ipari parkjának otthonában, Jászfényszarun található, a Samsung tehát megtartotta pozícióját az előző évhez képest, ezen túl nyolc gazdálkodónak szintén nem változott a helye. A többi cég közül 13 előrébb, 25 pedig hátrébb foglal helyet a három új belépő mellett.

A kamara célja idén is az volt, hogy részletes statisztikai adatokkal és összefoglalókkal mutassa be Szolnok megye gazdasági életét, valamint a legmeghatározóbb ötven társas vállalkozás tevékenységét.

Az összefoglalóból kiderül, hogy a megyében 55 763 adószámmal rendelkező gazdálkodó működött 2022 végén. Továbbra is a kft, azaz a korlátolt felelősségű társaság a legnépszerűbb gazdálkodási forma, ezt követi a nonprofit szervezeti és a betéti társassági konstrukció. Emellett a megyében működő társas vállalkozások 17,1 százalékos növekedést követően 207,4 milliárd forint adózás előtti eredményt értek el 2022-ben.

A rendezvény egyfajta díjátadóként is funkcionált, a kiadvány ismertetése mellett hagyományos módon átadták az Év Vállalkozása Díjakat. A kamara döntése alapján díjat nyert a a Jász-Plasztik Kft., a McHale Hungária Mezőgazdasági Gépgyártó és Szolgáltató Kft., a Finom Fűszerek Kft. és Csontos György egyéni vállalkozó, bútorasztalos mester.

“Gratulálok a díjazottaknak, valamint a megye, a térség – és ezen belül Jászberény munkáltatóinak és munkavállalóinak, akik megmutatták, hogy ezekben a vészterhes időkben is kiemelt teljesítményre képesek! Bízom benne, hogy az együttműködés és a jó kapcsolat a jövőben is megmarad, hiszen csak együtt tudjuk építeni Jászberényt” – írta a Facebookon Budai Lóránt polgármester.

Navracsics Tibor területfejlesztési miniszter nemcsak tiszteletét tette az eseményen, de fel is szólalt. Beszédében elsősorban kiemelte a kormány területfejlesztési elképzeléseit és a regionális felzárkózás irányait. Pócs János országgyűlési képviselő közösségi oldalán köszönte meg Navracsics nemzetépítő munkáját és együttműködését.

Képek: Gémesi Balázs

Kapcsolódó cikkek