A nagyapa nevelte fel a jászsági fiút, aki köszönetképpen szétverte házát és kalapáccsal követelt pénzt

Megosztás

Mindezt azután, hogy már nagyjából mindent eladott a nagyapja házából, amit pénzzé tehetett. Ez aztán a köszönet és a hála a korábbi segítségért.

Egy 19 éves jászapáti férfi pénzt kért 65 éves nagyapjától 2023. november 20-án. Felmenője 5 ezer forintot adott az unokának, azonban az kevesellte, még 10 ezret követelt, amit a sértett visszautasított. A fiatal ekkor egy kalapáccsal fenyegette meg nagyapját, hogy a házában kárt tesz, és őt is megveri. A sértett így sem adott pénzt, ezért unokája megrongálta az ablakokat.

A megrettent sértett kibicegett az udvarra mankójával, mire az unoka utánament, és tovább fenyegette, majd a kalapáccsal rácsapott a védtelen férfi kézfejére. Ekkor nagyapja átadta neki a kért 10 ezer forintot, a fiatalember pedig a kalapácsot eldobva távozott.

Bejelentést követően a rendőrök rövid időn belül elfogták az elkövetőt, akit rablás bűntett miatt hallgattak ki. A nyomozók azonban nemcsak egy bűncselekménnyel gyanúsították meg. Az elmúlt három évben ugyanis havonta megtörtént, hogy a fiatal erőszakkal és fenyegetéssel követelt pénzt nagyapjától. Amennyiben a sértett nem adott, úgy dühében rendszeresen tönkretette az ingatlan berendezési tárgyait. A tettes 2023. november 18-án délután társával – akinek elszámoltatása folyamatban van – a nagypapa házának fürdőszobájából három csaptelepet lopott el, továbbá magukkal vittek egy televíziót és egy elöltöltős mosógépet is. A nyomozók ezért zsarolás és lopás bűntettét is a férfi terhére rótták.

A nyomozó hatóság őrizetbe vette a férfit, és kezdeményezte letartóztatását – számolt be róla a Police.hu.

Kapcsolódó cikkek