Fontos győzelmet aratott Kecskeméten a Szolnoki Olajbányász

Megosztás

Három negyed után még döntetlen volt az állás, végül mégis kényelmes különbséggel győzött a szolnoki kosárlabdacsapat.

Nem ígérkezett könnyű összecsapásnak a Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét – NHSZ-Szolnoki Olajbányász mérkőzés, és végül valóban nem is bizonyult annak: az esélyesebb szolnoki együttes az utolsó negyedben nyújtott teljesítményével kerekedett felül az ellenfelén – derül ki a klub és az MTI tudósításából.

Felváltva vezettek a csapatok, végül egypontos előnnyel zárult az első negyed a szolnokiak javára. A folytatásban is folytatódott a küzdelem, s inkább az, mintsem a szép és hatékony játék dominált – írja az Olajbányász honlapja. A csatába Pongó Máté vitt egy kis színt, aki gólpasszal, triplával és duplával is jelentkezett. Volt, amikor alacsonyabb, s volt, amikor magasabb szerkezetben játszatta csapatát Miodrag Rajkovic, ám az eladott labdák és az eredménytelen támadójátéknak köszönhetően folyamatosan faragott hátrányából a hazai gárda. Időt is kért az Olajbányász trénere, ám ennek ellenére a Kecskemét mehetett egylabdányi előnnyel a szünetre.

A harmadik negyedben más ritmusban érkezett pályára csapatunk, amely agresszívebben védekezett, majd támadásban Révész Ádám, JR Clay és Lukács is beköszönt, így már ismét nálunk volt az előny. A negyed közepéig egyre többször sikerült összezárni hátul, majd kialakítani az addigi legnagyobb, hétpontos előnyt. A Kecskemét azonban folyamatosan tartotta a lépést, így a negyed végén újfent döntetlen (57-57) volt az állás.

A záró játékrész első két percében zsinórban 7 pontot dobott a Kecskemét, így ismét időkérésre kényszerült Rajkovic. Jött is az újabb ritmusváltás: a szolnokiak előbb visszaküzdötték magát a meccsbe, majd ismét átvették a vezetést. Lukács fontos pontokat szerzett előbb a vonalról, majd betörésből, s az Olajbányász ezután már nem engedte ki kezéből a győzelmet.

A végeredmény így 74-83 lett az Olajbányász javára, amely így jelenleg a tabella harmadik helyét foglalja el.

Forrás: Szolnoki Olajbányász, MTI; Fotó: Szolnoki Olajbányász

Kapcsolódó cikkek