Lisztadományozó ünnepséget tartottak Szolnokon

Megosztás

Az egész magyarságot összehozza a Magyarok kenyere – 15 millió búzaszem program. Ezt állítja Kállai Mária országgyűlési képviselő. Pénteken a megyeházán lisztadományozó ünnepséget tartottak, ezzel rászorulókat segítenek.

Kállai Mária szolnoki fideszes önkormányzati képviselő az esemény kapcsán úgy fogalmazott, hogy bátran mondhatjuk, a Kárpát-medence olyan hely, ahol a magyar gazdák szeretettel gondolnak a rászorulókra, az általuk összegyűjtött búzaszemekből pedig kézzelfogható remény válik: magyar kenyér kerül a rászorulók asztalára.

Hozátette, a Magyarok Kenyere – 15 millió búzaszem programhoz 2011 óta egyre több gazda csatlakozik.

Szerinte csodálatos látni a magyar gazdatársadalom összefogását, hogy megsegítsék azokat, akiknek a támogatásra a legnagyobb szükségük van. Ez nem csupán egy jótékonysági kezdeményezés, hanem egy egész nemzetet összekovácsoló szeretetnyilvánítás, olyan közösségi erőfeszítés, ahol minden búzaszem számít.

Aláhúzta, aki a kenyerét a rászorulóval megosztja, a sajátjából ad, az önzetlen, a másik iránti felelősséget mélyen átérző ember.

Közölte, nagy öröm számára, hogy ma Szolnokon újra együtt ünnepelték azt az összefogást, amely nemcsak a búzaszemeket hozza össze, hanem az egész magyarságot.

A vármegyében 92 ezer 409 kilogramm lisztet osztottak szét hátrányos helyzetű gyerekekkel, családokkal foglalkozó szervezetek között a vármegyei adományozó ünnepségen, ahol a lisztadományt jelképező adománylevelet vették át a támogatott szervezetek, önkormányzatok képviselői.

Forrás és fotó: Kállai Mária Facebook

Nyitóképünkön Berkó Attila főispán, Hubai Imre megyei közgyűlési elnök, Hubai Imre Csaba megyei agrárkamarai elnök és Kállai Mária képviselő

Kapcsolódó cikkek