Ötvenedik évfordulója alkalmából avatott emléktáblát egy szolnoki társasház

Megosztás

A nagyobb városok személytelen, rohanó világában üdítő látni, hogy vannak még olyan közösségek, amelynek tagjai egy kis nosztalgia mellett hálával és köszönettel emlékeznek meg a múltról. Szolnokon, az ispán körút 7. szám alatti lakók így tettek, amikor emléktáblát avattak a társasház ötvenedik évfordulója alkalmából.

Fél évszázad. Belegondolni is nehéz, mennyi minden történik ennyi idő alatt, az viszont biztos, hogy pontosan ötven éve költöztek be az első lakók az egykori Kun Béla körút 7. szám alá. A megannyi történelmi, politikai időszakot, beköltözést és kiköltözést látott társasházban még mindig lakik olyan, aki a társasház alapításának idején költözött be.

Szalay Ferenc polgármester a táblaavató ünnepségen nem tudott résztvenni, de később felkereste a lakóközösség képviselőjét, Csala Lajost, aki már nyugdíjasként, könnyeket előcsalogató emléktábla avatást szervezett.

Csala Lajos megható előadást tartott az érdeklődőknek

„Nagyon értékesek azok a közösségek, ahol az emberek figyelnek és szükség esetén számíthatnak is egymásra. Lehet ez akár egy lakóközösség, amilyen a Szolnok ispán krt. 7. sz. alatti társasházban van, melynek ügyes-bajos dolgait Csala Lajos intézi lelkiismeretesen immár 43 éve” – írta közösségi oldalán, hozzátéve, bízik benne, hogy sok hasonló, példaértékű társasház van még a városban.

Képek: Képviselői Iroda Szolnok Facebook oldala

Kapcsolódó cikkek