Életveszélyes építményeket bontanak le a hírhedt szolnoki Üteg úti szegregátumban

Megosztás

Életveszélyes állapotú, lakatlan épületeket bontat le a hatóság a szolnoki Üteg úti szegregátumban. Építésügyi szakértői vélemény alapján ugyanis kiderült, hogy az épületek teljesen tönkrementek, használhatatlanok, életveszélyes állapotban vannak.

A szakértői vélemény egyértelműen megállapította azt is, hogy rongálás, szakszerűtlen bontás miatt alakult ki ez az állapot A közvetlen életveszély elhárítás érdekében az érintett épületek azonnali bontását a hatóság elrendelte, közölte Szolnok hivatalos oldala.

Az Üteg úton egyébként az önkormányzat konténerlakásokat tervezett, az elképzelés azonban jelentős ellenállásba ütközött.

Emlékeztetőül: az Üteg és Búzavirág utcák szegregátumainak komplex humán fejlesztése címmel A társadalmi együttműködés erősítését szolgáló helyi szintű komplex programok tárgyú felhívásra nyújtott be pályázatot a szolnoki önkormányzat, amelyet a Nemzetgazdasági Minisztérium európai uniós forrásból még 2020 végén 260 millió forint vissza nem térítendő támogatásban részesített.

A tervekről a Magyar Narancs írt egy éve.

Forrás: Szolnok hivatalos oldala Facebook

Kapcsolódó cikkek