Csúcstartó fideszesek, de társuk, a szolnoki képviselő a tömegközlekedést részesíti előnyben

Megosztás

Több mint 5 millió forintot tankolt el egy év leforgása alatt a fideszes Hörcsik Richárd – derült ki a Blikk adatigényléséből. Tavaly augusztus és idén július között összesen 212 millió forint közpénzből autóztak az országgyűlési képviselők, s csak alig néhányan választották a jóval költséghatékonyabb tömegközlekedést. Köztük van a karcagi Vadai Ágnes és a szolnoki Balla György is.

Hörcsik után a Top 5-ben szintén fideszes-kdnps képviselők terhelték legjobban a környezetet autójukkal.

A képzeletbeli dobogó második fokára, jócskán lemaradva, a szintén fideszes Szabó Zsolt állhatott fel, aki 3,4 millió forintot használt fel a benzinkártyáról. Rajtuk kívül még öt honatya – Demeter Zoltán, Mihálffy Béla, Simon Miklós, Tilki Attila és Vitányi István – érte el a hárommilliós határt, ők szintén a kormánypártokat erősítik.

A képviselőknek van lehetőségük arra, hogy benzinkártya helyett tömegközlekedési támogatást, például BKK-bérletet kapjanak, ami nyilvánvalóan jóval költséghatékonyabb. Ám amíg az autós költségtérítést 124-en, a kényelmetlenebb megoldást 11-en választották. Többségük ellenzéki politikus: Bakos Bernadett (LMP), Hajnal Miklós (Momentum), Hollik István (Fidesz), Jámbor András (Párbeszéd), Kanász-Nagy Máté (LMP), Orosz Anna (Momentum), Sebián-Petrovszki László (DK), Tompos Márton (Momentum), a karcagi Vadai Ágnes (DK), Szabó Hajnalka (KDNP) és a szolnoki Balla György (Fidesz).

Blikk.hu

Kapcsolódó cikkek