Körvonalazódik, mire költi a több százmillió forintos többlettámogatását Jászberény

Megosztás

Jászberényben a féléves költségvetés tárgyalásakor hangzott el először, hogy a tervezettnél a helyiadó bevétel 663 millió forinttal több lesz. Balogh Béla társadalmi megbízatású alpolgármester úgy fogalmazott, ez az adóbefizetési többlet rendkívül kedvező helyzetbe hozza a várost, most pedig konkrét tervekről is beszámoltak.

„Nyilvánvalóan vannak jogos igények és kérések, amelyeket megpróbálunk kielégíteni. Ez a többletbevétel lehetőséget ad számunkra arra, hogy olyan valós önerőt tudjunk képezni, amely a zeneiskola fejlesztésének megvalósítását elősegíti. Olyan alapot tudunk képezni, amely gazdaságilag és pénzügyileg is egyértelművé teszi, hogy az önkormányzat a vállalásának eleget tudd tenni. Ez pedig azt jelenti, hogy a beruházás 50%-t mi fogjuk biztosítani” – árulta el a BerényCafé-nak.

A gazdasági kérdésekben jártas alpolgármester véleménye szerint továbbra is meg kell tartani azt a szemléletet, amit eddig alkalmaztak, azaz takarékosan és átláthatóan kell bánni a város pénzével, olyan helyre költeni, ahol a legjobban tud hasznosulni.

Az alpolgármester által említett jogos igényekről és kérésekről osztott meg új információkat közösségi oldalán Budai Lóránt, Jászberény polgármestere. „Elsődleges szempont volt a takarékoskodás és az elkövetkezendő évekre való tervezés, valamint az intézményeinkben dolgozó több mint 500 fő munkájának megbecsülése”.

Többlettámogatáshoz jutott a jászberényi önkormányzat

A többletből nagyobb mértékben tudnak hozzájárulni az adventi rendezvényekhez, a könyvtár világításkorszerűsítéséhez és a mozi fűtésének megújításához. Az összeg által emellett hozzájárulnak az állatkert napelemes beruházásához és sportszervezetek, alapítványok megsegítéséhez.

Budai hangsúlyozza, ő arra a legbüszkébb, hogy az önkormányzat égisze alatt dolgozó munkatársaknak év végi cafeteria jutalmat tudnak adni, ezzel megköszönve munkájukat.

Fontos információ, hogy ezzel nem fogyott el a büdzsé, az említett fejlesztések és kezdeményezések mellett tartalékban marad közel 370 millió forint.

„Az átláthatóság és a folyamatos kommunikáció mellett szeretnénk megmutatni, hogy takarékos és előrelátó gazdálkodással még a jelenlegi politikai és gazdasági helyzetben is lehet sikereket és hosszútávú eredményeket elérni” – zárta posztját a polgármester.

Fotók: Gémesi Balázs

Kapcsolódó cikkek