Négy éve várják Szolnokon, hogy végre felvegye a Hasznos nevet a vízilabda aréna

Megosztás

Négy éve, hogy jelentősnek mondható botrányt keltett még országszerte is, hogy pár napig Nyerges Zsolt nevét viselte a szolnoki vízilabda aréna. Valakik azonban észbe kaptak és a Nyerges nevet kisvártatva levették az uszodáról, Azóta sincs neve a létesítménynek, holott a polgármester sikeres és eredményes közönségszavazást tartott ebben az ügyben.

2019-ben nem kis botrányt keltett, hogy Nyerges Zsoltról nevezték el a szolnoki vízilabda arénát. Azokat az időket írtuk, amikor Nyerges a városnak adta át sportklubjait, így a vízilabdát, a kosárlabdát és a focit is.

Mint kiderült, a vízilabda klubot működtető alapítvány döntött a Nyerges névről, de később a város inkább úgy határozott, levetetik a nevet és inkább szavazással a város lakói fogják eldönteni, kinek a nevét viselje az aréna.

Szalay Ferenc ennek érdekében közönségszavazást indított a közösségi oldalán, hogy Hasznos István vagy Boros Ottó nevét kapja-e az aréna. 2019. június 14-én aztán eldőlt a kérdés. Mint Szalay írta, befejeződött a közönségszavazás, a szolnokiak 75:25 arányban Hasznos István olimpiai bajnok vízilabdázó mellett döntöttek, így a tiszaligeti vízilabda aréna az ő nevét kapja.

És azóta is egyfolytában kapja. Négy év telt el a névadás óta, és semmi sem történt.

A város lakossága csak találgatni tudja, hogy esetleg nincs hozzá hungarocell, vagy ragasztó, netán emelőkosaras gépjármű, pénzforrás, vagy egész egyszerűen nincs hozzá akarat.

Ezeket is megkérdeztük a városházától, de még azt is firtattuk, hogy mégis, mi volt akkor a szándék a közönségszavazással? Mikor lesz meg a névadó, hiszen maga Szalay Ferenc polgármester közölte: “az ő – vagyis Hasznos – nevét kapja” a létesítmény.

Azt is megérdeklődtük, hogy megvárják-e a névadással a következő évi választást?

A városháza egyelőre nem válaszolt megkeresésünkre.

Kapcsolódó cikkek