Megható születésnapi köszöntéssel fogadták a Tiszaparti iskola címzetes igazgatóját, dr. Pataki Mihályt

Megosztás

Volt tanítványai, kollégái, barátok, szülők és még sokan mások, akik személyes kapcsolatot ápolnak a Tiszaparti Gimnáziumot mintegy húsz éven át vezető dr. Pataki Mihállyal, meglepetéssel köszöntötték nyolcvanadik születésnapján.

A meglepetés szervezőit dicséret illetheti, az egykori igazgató nem tudott arról, hogy mi készül, erről meglepődöttsége, meghatottsága egyértelműen tanúskodik. Egy alapítványi megbeszélés ürügyén kérték, hogy jöjjön be, aztán valami teljesen más kerekedett ki belőle.

Az egész iskola ünnepelte, különböző kórusművek hangoztak el, majd tapsviharban részesítették Pataki tanár urat, aki nem egyszer elérzékenyült és a zsebkendőjéhez nyúlt. Az iskola emellett egy megható gesztussal kedveskedett.

„Azt gondoltuk, hogy a nevünkhöz méltó dolog, amit mi most átadhatunk, hogyha ez a tanterem az Ön nevét viselné a továbbiakban” – árulták el a, így hangos éljenzés mellett saját maga leplezhette le a dr. Pataki Mihály humán szaktantermet.

we❤️szolnok on TikTok

828 Likes, TikTok video from we❤️szolnok (@weloveszolnok): “A 80 éves dr. Pataki Mihályt, a Tiszaparti Gimnázium egykori igazgatóját köszöntötték Szolnokon, a Tiszaparti Gimnáziumban október 13-án. #tiszaparti #weloveszolnok #szolnok #tanár”. eredeti hang – we❤️szolnok.

Nem ez az első alkalom, hogy megköszönték a köztiszeletben álló tanár sok évtizeddel teli munkásságát, 2018-ban a Debreceni Egyetemen vehette át az aranydiplomáját.

Pataki nemcsak az iskolája ügyes-bajos dolgait intézte hosszú időn keresztül, de szakmai és közösségi szerepe is útmutató lehet a fiatal generáció számára. A Jászkun-Japán Baráti Egyesület alelnöke volt, valamint tanácsadója a Gimnáziumok Országos Szövetségének.

Aktív sportéletet tudhat maga mögött, játszott a DEAC-ban és a Szolnoki Olajbányászban, de nyugdíjas kora ellenére nem engedte el teljesen a gimnázium kezét, a Tiszaparti Diákokért Alapítványnak továbbra is tagja.

Kapcsolódó cikkek