Sosem rendelkezett jogosítvánnyal a jászkarajenői férfi, aki elütött egy gyalogost, majd magára hagyta

Megosztás

Mint arról annak idején beszámoltunk, egy 39 éves jászkarajenői férfi személyautóval közlekedett 2022. november 17-én este Tiszajenő irányából Jászkarajenő felé egy közvilágítás nélküli szakaszon – írja közleményében a rendőrség.

Az úttesten, a gépkocsivezetővel szemben egy férfi kerékpárt tolt. A járművezető figyelmetlensége miatt későn, féktávolságon belül vette észre a gyalogost, és elütötte.

A sofőr kiszállt ugyan a járműből, de rövid időn belül elhagyta a helyszínt úgy, hogy nem győződött meg a balesetet szenvedett férfi állapotáról, nem nyújtott neki segítséget, és sem a mentőszolgálatot, sem a rendőrséget nem értesítette a történtekről.

A balesetet okozó úgy hajtott el, hogy leesett az autó rendszámtáblája. A helyszínre érkező rendőrök ez alapján azonosították a gépkocsi tulajdonosát, majd megállapították, hogy ki vezette a járművet. A rendőrök azonban hiába keresték a feltételezett elkövetőt, sehol sem találták, ezért elfogatóparancsot bocsátottak ki ellene.

A tettest – akinek egyébként soha nem volt vezetői engedélye – 2022. november 18-án fogták el és állították elő a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányságra, ahol segítségnyújtás elmulasztása bűntett és halálos közúti baleset gondatlan okozás vétség miatt hallgatták ki. A férfi beismerő vallomást tett. A nyomozó hatóság őrizetbe vette, majd a bíróság letartóztatta.

A nyomozók befejezték a bűnügy vizsgálatát, és az iratokat megküldték az ügyészségnek.

Kapcsolódó cikkek