Hárommillió forint és egy összetört autó is van a bűnlajstromán, pedig még fiatalkorú

Megosztás

A jászsági rendőrök hétrendbeli vagyon elleni bűncselekmény elkövetése miatt őrizetbe vettek egy fiatalkorút, akit egy jogtalanul használt gépkocsival okozott közlekedési baleset után fogtak el.

Az adatok alapján egy jászárokszállási fiatal július és szeptember között hat családi házba jutott be a településén. Főleg pénzt, arany ékszereket, számítástechnikai felszereléseket, laptopot, kéziszerszámokat és játékkonzolokat zsákmányolt a betörések alkalmával. Az általa okozott kár több mint 3 millió forint.

A fiú a társaival október 3-án este meglovasított egy utcán parkoló járművet, mellyel Heves vármegyében balesetet szenvedtek. A helyszínre érkező rendőrök a sofőrt előállították, az utasokat pedig kórházba szállíttatták.

A nyomozók jármű önkényes elvétele és hatrendbeli lopás megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki a jászárokszállási fiatalkorút, majd őrizetbe vették, és kezdeményezik letartóztatását. Az eljárás során több lopásból származó tárgyat, pénzt és zálogjegyeket foglaltak le a rendőrök.

A Jászberényi Rendőrkapitány jármű önkényes elvétele és lopás elkövetése miatt folytatja az eljárást.

Forrás: police.hu

Kapcsolódó cikkek