Ők kapták idén a Prima-díjakat Jász-Nagykun-Szolnok megyében

Megosztás

Három kiválóság kapta meg az elismerést, de osztottak külön- és közönségdíjat, valamint vállalkozói díjakat is.

Idén immár tizenkilencedik alkalommal rendezték meg a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Területi Prima Gálát a hétvégén – tájékoztatott az info.szolnok.hu portál.

A díjat a civil szféra javaslata és lakossági szavazatok alapján, egy szakmai grémium értékelésével megtámogatva ítélik oda a legkiválóbbaknak.

Prima-díjban idén is három kiválóság részesült: Józsa Béla építész, Gonda István fazekas mester és dr. Tóth Tibor szociálpolitikus.

Emellett közönségdíjban részesült Rimóczi Ágnes, az Új Néplap és a Szoljon.hu újságírója, valamint különdíjat vehetett át Vámosi Antal könnyűbúvár.

A rendezvényen hagyományosan tíz vállalkozói díjat is átadnak. Ez évben az év viseletkészítő mestere Tajti Erzsébet, az év természetvédelmi őre Kiss Ferenc, az év kereskedője Urbán Katalin, az év benzinkút üzemeltetője Jánosi Zoltán, az év autófényező mestere Turi István, az év független filmkészítője Ljasuk Dimitry, az év katonai oktatója dr. Dunai Pál alezredes, az év ejtőernyős katonája Szabó Norbert hadnagy, az év híradós katonája Tőtős Lehel főhadnagy, valamint az év rendőre Egedi István rendőr ezredes vehette át az elismerést.

Kapcsolódó cikkek