Az illegális szemétlerakókat a kamerák sem zavarták tevékenységükben

Megosztás

Több mint 200 köbméter engedély nélkül lerakott hulladékot szállított el az NHSZ a szolnok-alcsiszigeti buszfordulóból, ahová végeláthatatlanul hozták a szemetet teherautókkal még más településekről is…

Talán a közelmúltban megváltozott hulladékátvétel, talán más következménye, hogy az utóbbi időben többen is hulladéklerakónak nézték a Szolnok alcsiszigeti városrészén található, a forgalmas turbókörforgalom melletti buszfordulót. Hatalmas mennyiségú szemét gyűlt össze a területen, és az illegális lerakókat az sem zavarta, hogy a helyszín be van kamerázva…

Az NHSZ és a város is hiába hirdetett zéró toleranciát, mióta ezt az elvet hangsúlyozzák, mintha egyre több illegális szemétlerakó alakulna ki a megyeszékhelyen.

Úgy tűnik tehát, hiába a kamerák, hiába a zéró tolerancia, “elrettentésnek” még ez sem elegendő.

A mobil térfigyelő kamerák felvételei, illetve az ott talált személyes adatokat tartalmazó dokumentumok alapján egyébként megindították a hatósági eljárásokat.

Az NHSZ kénytelen volt saját költségén elszállítani a kisebb városnyi szemetet, és ami a megdöbbentő, hogy a munka alatt is rengeteg, szeméttel megrakott kisteherautót kellett visszafordítani…

Szolnokon egyébként lomtalanítás lesz a hétvégén, ezen a városrészen 16-án lesz, addig mindennemű hulladéklerakás illegális.

Egy hozzászóló szerint:

“Ebből is látszik, hogy a MOHU milyen jól átvette és kezeli a hulladékot… Amit kifőztek/kimutyiztak a qrmányunkkal, egyék is meg…”

Egy másik hozzászólás is azt bizonyítja, valami gond lehet a rendszerben:

“Sajnos Alcsi Holt-Tisza-parton is ez a helyzet a MOL-kúttal átellenben. Levágták a fűvet, az ott maradt szemetet nem szedték össze, erre fel az emberek elkezték oda hordani az összes hulladékot. Borzalmas látvány és a szemétkupac csak növekszik. A város jobban járna, ha egy kamerát telepítene, amivel fel lehetne venni azokat akik, ezért felelősek . Nem olyan drága egy kamera, mint a sok szemét elszállítása, amibe kerül. Sajnálom azt a családot, amelyik nap mint nap a mellette lévő területén ezt a szemetet kell hogy lássa.”

Forrás: NHSZ Szolnok Facebook

Kapcsolódó cikkek