Az MSZP szerint az országnak joga van egy jobb élethez

Megosztás

Azt szeretnénk, ha az országban jobban mennének a dolgok. Merthogy nem mennek jól a dolgok. Ezt jelentette ki Szolnokon a Gulyásfesztiválra ellátogató Kunhalmi Ágnes, az MSZP társelnöke, aki a “Jóléti Magyarország – Jogod van hozzá!” fórumsorozat újabb állomására érkezett Tüttő Katával, Budapest főpolgármester-helyettesével, az MSZP alelnökével. Az eseményen Györfi Mihály szolnoki MSZP-s alpolgármester, megyei MSZP-elnök is részt vett.

Kunhalmi Ágnes kijelentette, hogy egyáltalán nem mennek jól a dolgok az országban, hiába is hazudja ezt a fideszes propaganda. A Fidesz azt is mondta, hogy majd ők gyomrost adnak az inflációnak. Ehhez képest ma 16,5 százalék a pénzromlás mértéke. Hát hol van az a gyomros? És hogy van az, hogy nálunk a legnagyobb az infláció? Persze, a háború, meg Brüsszel, meg szankció, amit Or bán is megszavazott! Érdekes, a románoknál nem hat a háború? A cseheknél nem hat? A lengyeleknél? Mindenhol alacsonyabba az infláció, mint nálunk.

De mondott mást is Orbán. Azt, hogy nincs pénz oktatásra. Mert csúnya Brüsszel nem ad rá pénzt. Csakhogy mióta brüsszeli hatáskör a magyar oktatás? A magyar oktatás nem nemzeti ügy? Nem nemzeti hatáskör? Hogy-hogy a románok tudtak bért emelni? Hogy-hogy a cseheknél tudtak emelni? Ott nem hat a háború? Valaiki itt nagyon nem mond igazat, mondta Kunhalmi.

A szocialistáknak fontos, hogy ahol csak lehet, ezeket elmondják. Ezért járja az MSZP az országot, hogy elmondja egy kampány keretében, milyen is a jóléti Magyarország. Hogy elmondják, mihez is lenne joguk az embereknek. Mert joguk van tudni az igazságot. Hogy tudják, nem a háború okozza az inlációt, hanem Orbán és a rossz gazdaságpolitikája. Meg kellene szüntetni a kiskereskedelmi különadót, ami a 27 százalékos áfával együtt már 35 százalékot jelent. Melyik országban fizetnek az emberek ennyit egy termék után?

Semelyikben!

És nem csak a kiskereskedelmi adót kellene kivezetni, hanem csökkenteni kellene az áfát is.

Az MSZP azt is mondja, hogy az Unióval nem veszekedni kellene, hanem megállapodni. Mert az Unió sok pénzt ad, de persze nem Orbánéknak yachtozásra, hanem az országnak, a vállalkozásoknak, az önkormányzatoknak.

Mert az a pénz, amit ad az Unió, nem Orbáné, hanem az országé!

Ki kell kerülni a csencselést és menjenek oda ezek a pénzek, ahova kellenek, célirányosan. Egy jó városvezetés helyben tud dönteni arról, hogy mire van szükség.

Ám ma egy polgármester ki van szolgáltatva a Fidesznek.

Harcba hívom önöket, jöjjenek velünk és igen, együtt képesek leszünk megfékezni ezt a hatalmat – mondta a társelnök.

Ám nem csak az önkormányzati választáson kell összekapaszkodni, hanem az európa parlamentin is. Olyan az egész rendszer, ha ezen nem tud összefogni az ellenzék, akkor Orbánnak újabb kétharmada lesz. Ha veszít az ellenzék 24-ben, akkor nincs miről beszélni 2026-ban. Mindent meg kell tenni azért, hogy az ellenzék egy irányba menjen.

Akkor lesz itt jó világ, ha összekapaszkodik az ellenzék – mondta végezetül Kunhalmi Ágnes.

Kapcsolódó cikkek