Aknába esett egy kutya Zagyvarékason, az Életjel mentőcsoport segített

Megosztás

Kalandra vágyott egy nagytestű zagyvarékasi kutya, amikor elszökött otthonról, azonban, abban biztosak lehetünk, hogy nem, hogy a szerencsétlenül járt állat nem ilyen élményeket szeretett volna szerezni. Szökését követően egy vízóraaknába esett, de érkezett a segítség. az Életjel Mentőcsoportnak köszönhetően és kimentették az állatot.

Elszökött otthonról a nagytestű kutya, mely egy olyan ingatlanra tévedt Zagyvarékason, ahol nincs kerítés. A portán található vízóraakna csak egy vékony lemezzel volt lefedve. Az eb rálépett, de a lemez nem bírta el a súlyát és beszakadt alatta. A kutya persze nem tudott magától kimászni, így az ingatlan tulajdonosa minket riasztott – számolt be a történtekről Turi László, a rékasi székhelyű mentőcsoport vezetője.

Az egység kiszállt a helyszínre, létrával lementek az aknába. A kutya szerencsére szelídnek bizonyult, így nem okozott problémákat a mentés során. Egy hevedert vezettek át a hóna alatt, úgy segítették ki az aknából. A kutyában volt chip, így sikerült kideríteni, ki is a gazdája. Mint kiderült, egy zagyvarékasi háztól szökött el. Értesítették a tulajdonost és átadták neki a pórul járt kutyust.

Az ebnek szerencsére nem esett komolyabb baja, kisebb lábsérüléssel megúszta a kellemetlen kalandot.

Forrás:Szoljon.hu

Kapcsolódó cikkek