Sógornője szülését vezette le otthon a kádban a szolnoki dandár főhadnagya

Megosztás

Egy gyermek születése a legnagyobb öröm mindenkinél, persze, ha kórházi körülmények között, orvosi felügyelettel zajlik ez. Az MH. MH Kiss József 86. Helikopterdandár egyik katonája, Kabdebon Szabolcs főhadnagy egy nem mindennapi segítségnyújtásnál állt helyt a napokban.

A dandár hivatalos közösségi oldala szerit hajnali órákban érkezett hozzá a telefon, hogy testvére felesége – 40. hetet betöltött kismamaként – magzatvízének elfolyása után elcsúszott a fürdőszobában és azonnal beindult a szülés. A kórházba indulásra már nem volt idő, Szabolcs segítségükre sietve vette észre, hogy a baba olyan gyorsasággal érkezik, hogy ebből már otthon szülés lesz és az OMSZ diszpécserének telefonos segítségével vezette le sógornője szülését a kádban.

Virág, a kis jövevény 3700 grammal és 55 cm-el érkezett Szabolcs kezei közé, ezzel a főhadnagy családjában is bizonyította rendkívüli helytállását.

A dandár gratulál Virágnak és édesanyjának is, akik még pár napig a szolnoki Hetényi Géza Kórház szülészetén lesznek, mindketten egészségesek.

Kabdebon főhadnagynak pedig minden elismerés a nagyszerű helytállásért!

Forrás: MH Kiss József 86. Helikopterdandár Facebook

Kapcsolódó cikkek