Lezárult a kadétok repülős tábora

Megosztás

Ebben az évben is fantasztikus programok vártak azokra a kadétokra, akik jelentkeztek a Honvédelmi Repülős Sporttáborba. A Magyar Honvédség szolnoki Kiss József 86. Helikopterdandár partneriskolái között meghirdetett táborok a Honvédelmi Sportszövetség támogatásával, a helikopterdandár szervezésében jöttek létre, összesen 20 diák részvételével.

A kadétok tájékoztatót kaptak a Magyar Honvédségről és repülős orientációs előadásokon vettek részt. A szervezők a heti programot úgy állították össze, hogy a fiatalok idejük nagy részét a szandaszőlősi sportrepülőtéren töltötték, ahol repültek KA-7 és SF25C Falke repülőgépekkel.

Kipróbálták a repülőszimulátorokat, ellátogattak a RepTár Szolnoki Repülőmúzeumba és a Magyar Honvédség Szentgyörgyi Dezső 101. Repülődandárhoz, ahol lehetőségük nyílt megtekinteni a Magyar Honvédség Légijármű Javítóüzemben folyó munkálatokat is.

A repülőzászlóaljak látogatásakor beszélgettek aktív helikoptervezetőkkel és repülőoktatókkal, amely felejthetetlen élmény volt a táborlakóknak.

A hét egyik legkedveltebb programja az volt, amikor a táborozók részt vettek egy gyakorló repülésén és magasba emelkedtek a Mi-17-es helikopteren. Az ötnapos repülőtábor zárórendezvényén emléklapot kaptak a résztvevők.

Forrás: MH Kiss József 86. Helikopterdandár – hivatalos oldal Facebook

Kapcsolódó cikkek