Nem kevesebb, mint 700 millióba került a Kétpónál kisiklott tehervonat utáni helyreállítás

Megosztás

A Mezőtúr közelében történt sajnálatos szerelvénykisiklás következtében komoly baleset történt a vasútvonalon, amely teljesen tönkretette a síneket, a felsővezetéket és mindent, amit letarolt. Befejeződött a helyreállítás és elkészült a számla is.

Befejezték a Tiszatenyő és Mezőtúr között megrongálódott vasúti sínek felújítását, péntek estétől a két állomás között már mindkét vágányt használhatják a vonatok, és a Budapest–Szolnok–Békéscsaba vonalon visszaállt az eredeti menetrend – írják a MÁV közleményében. Július 9-én siklott ki Mezőtúr közelében egy tehervonat kilenc kocsija.

Öt kocsiban szállítottak veszélyes anyagot, az egyikből veszélyes anyag, növényvédő szer szivárgott a baleset után.

A katasztrófavédelem még aznap beazonosította a kifolyt kis mennyiségű növényvédő szert, és elhárította a veszélyt. A kocsikat viszont csak több nap alatt tudták daruval visszahelyezni a vágányra.

A kevésbé megrongálódott bal vágányt pár nap alatt kijavították. A jobb vágányon azonban mintegy 2 kilométeren megrongálódott a vasúti pálya, egy felsővezetéki tartóoszlop kidőlt és összetört, a sínek és a vasbetonaljak használhatatlanná váltak, helyenként új pályát kellett építeni.

A kárelhárítás során a felsővezetéket is kijavították, a kidöntött felsővezetéktartó oszlop helyére pedig új került. A helyreállításon csaknem százötvenen dolgoztak a MÁV közleménye szerint, a munka költsége 700 millió forintra tehető.

Kapcsolódó cikkek