A szolnoki honvédségi helikopterek után most a páncélos harci járművekre toboroznak katonákat

Megosztás

Ne feledjük, Magyarország továbbra is folyamatosan a béke pártján áll, de soha ennyit nem költött hadi kiadásokra a rendszerváltás óta, mint idén. A harci helikoptereket már megcsodálhattuk Szolnokon, most pedig bruttó 737 ezer forintos fizetésért toboroz katonákat a Hiúzokra (páncélozott jármű) a Honvédség.

Embert várunk a vasra! – mondta a honvédelmi miniszter, amikor pénteken Szentesen bejelentette, hogy jelentkezőket toboroznak a Lynx, azaz a Hiúz típusú páncélozott harcjárművel felszerelt lövész zászlóaljba, megemelt illetménnyel, ami belépő őrvezetői szinten bruttó 737 ezer forint.

Fotó: Koszticsák Szilárd/MTI/MTVA

Szalay-Bobrovniczky Kristóf meglátása szerint a nemzeti ellenálló-képesség növelése és a haderő folyamatos fejlesztése korszakhatárhoz ért. Az mondta, a Magyar Honvédség átfegyverzése a legmodernebb, NATO-kompatibilis high-tech eszközökkel szemeink előtt valósul meg.

Megszülettek a megfelelő szervezeti és személyi döntések is ahhoz, hogy modern, magas harcértékű, jól vezetett és elszánt haderő biztosítsa a magyar emberek vagyonát, életét és kultúráját, természetesen a NATO részeként, annak támogatásával – magyarázta a miniszter a honvédségi nyílt napon tartott sajtótájékoztatón. (MTI, 444.hu)

Kapcsolódó cikkek