A szolnoki vasútvonalak is megszenvedték a heves viharokat

Megosztás

A Budapest-Cegléd-Szolnok, valamint a Budapest-Újszász-Szolnok vasútvonalon is komoly fennakadásokat okozott a szombati viharsorozat. Mivel az időjárás továbbra is hektikus, továbbra is érdemes tájékozódni az aktuális MÁV-helyzetről.

A MÁVINFORM oldala igen sűrűn volt kénytelen közölni, hogy éppen melyik vonalon vannak súlyos gondok, köszönhetően a szombat hajnali és napközbeni pusztító viharok következtében.

A Keleti pályaudvar és Ferencváros között már zavartalanul közlekednek a győri és a pécsi vonatok. Pestszentlőrinc és Vecsés között is mindkét vágányon közlekedhetnek a vonatok. A Budapest-Cegléd-Szolnok vonalon fokozatosan áll helyre a menetrendszerű vonatközlekedés. Pestszentimre felső és Kispest állomás között eltávolították a kidőlt lámpaoszlopot, újraindulhatott a vonatforgalom. A Budapest-Lajosmizse vonalon délelőtt állhat helyre a menetrendszerű vonatközlekedés.

Előzmény: A Budapest–Újszász–Szolnok–Békéscsaba vonalon szinte egész nap 30-60 perc késéssel közlekedtek a vonatok. A szakemberek sokáig dolgoztak a hajnali viharkárok felszámolásán, a munka több, mint 7-8 óra hosszát is eltartott. Járatkimaradások is voltak szombaton napközben.

18:08-kor: Rákoshegy és Maglód között az egyik vágányt már visszaadták a vonatforgalom számára, a másikon még dolgoznak a viharkárok helyreállításán. Így megindulhat a vonatközlekedés, de még korlátozással. Egyelőre a pótlóbuszok is közlekednek. A teljes menetrend csak vasárnap hajnalban állhatott helyre. Ám a folyamatosan kialakuló újabb zivatarok miatt a helyzet bizonytalan.

A Békés InterCity vonatok helyjegy váltása nélkül vehetők igénybe a békéscsabai vonalon. Az utasokat pótlóbusz szállította Rákos és Maglód között. A kialakult helyzet miatt a békéscsabai vonalról az IC és nemzetközi vonatok kerülő útirányon át közlekednek Szolnoktól.

További frissítés 21:30-kor:

Rákoshegy és Maglód között már mindkét vágányon közlekednek a vonatok. A korlátozásokat feloldották, az elővárosi és a békéscsabai távolsági InterCity és nemzetközi IC vonatok is közlekednek, ha késéssel is még éjszaka. A Budapest – Újszász – Szolnok – Békéscsaba – Lőkösháza vonalon a teljes menetrend vasárnap hajnali üzemkezdetre állhat helyre.

Kapcsolódó cikkek