A tiszazugiak nagyon haragszanak országgyűlési képviselőjükre, szerintük nem is képviseli őket

Megosztás

Iszonyúan lekapták a tíz körméről a hozzászólók Herczeg Zsolt fideszes képviselőt, aki menteni próbálta a helyzetet a térségét érintő Lakitelek-Kunszentmárton közötti vasútvonal bezárásával kapcsolatban.

“Mint ismert, augusztus 1-től további intézkedésig nem közlekednek vonatok Lakitelek és Kunszentmárton vasútállomások között, helyettük új, légkondicionált buszok fognak közlekedni az adott szakaszon”, kezdte bejegyzését a térségi szárnyvonal bezárása kapcsán Herczeg Zsolt parlamenti képviselő.

Hozzátette, a két település között eddig összesen kettő közvetlen járat közlekedett lakiteleki indulással délután fél négykor és fél hatkor, sajnos kevés utassal.

Átlagos menetideje 52 perc volt a vonatnak.

A két járat mellett további 16 autóbusz biztosította és biztosítja továbbra is a közlekedést a települések között 35 perces menetidővel, amihez augusztus 1-től minden addig közlekedett vonat helyett további új, klímás autóbuszokkal bővül a buszjáratok száma.

A képviselő szerint fontos kiemelni azt is, hogy a minisztérium tájékoztatása szerint elsősorban nem gazdasági okokból kerül felfüggesztésre a vonatközlekedés. Szerinte a cél az, hogy javuljanak az utazási körülmények, az utasok biztonságos, klimatizált közlekedési eszközökkel, a lehető legrövidebb időn belül közlekedhessenek a települések között.

A képviselő arról is tájékoztatott, hogy elkezdte az illetékes minisztériummal és az érintett településvezetőkkel az egyeztetést arra vonatkozóan, hogy a vonatpótló autóbuszok indulási és érkezési helye – mivel a vasútállomások a település szélén, kieső helyen találhatóak, de mégis összehangolva az esetleges vasúti átszállásokkal – a települések központja, az autóbusz-állomás legyen. Ennek köszönhetően a településen élőknek még kényelmesebbé válhat a közlekedése.

A fejleményekről tájékoztatni fogja a lakosságot.

A bejegyzéshez hozzászólók meglehetősen mérgesek voltak.

Megszólalt egy önkormányzati képviselő:

“Szarka László vagyok, Kunszentmárton önkormányzati képviselője! Szomorúan kell megállapítanom, hogy itt a városunkban is Önnek szavaztak bizalmat! Ön tisztelt képviselő úr a megválasztásától számított 15 hónap alatt 1szer sem (azaz: egyszer sem) tette tiszteletét testületi ülésen Kunszentmártonban! 1 közmeghallgatáson volt és annyi!

….

A 21. században ilyen undorító, hazug, magyarázatot megfogalmazni, azt jelenti számomra, hogy nyiltan senkit nem tisztelve néznek mindenkit hülyének! Azért busz és nem vonat, mert van rajta klima? 

Nem Önnel van bajom személyesen, hanem azzal az erkölcstelen, etikátlan ideológiával, amit képvisel.”

Mások is elmondták a véleményüket:

“Képviselő úr ! Ön nem azért kapja a fizetését, hogy falunapokra menjen, jó pofákat vágjon!. Hanem ha kell, verje az asztalt az illetékeseknél ! Álljon ki az itt élő emberekért !!! Mert aki meghozta ezt a döntést, még életében nem utazott vonaton…….sajnos ön se! “Bólogató János” jó pénzért …..Szégyenelje magát ! Ahelyett, hogy elmondaná a valós helyzetet senkiházi Lázár Jánosnak, ön csak bólogat….Nincsen elkerülő utunk, nincsen jó kerékpárutunk,…lassan semmi nincsen az itt élő embereknek.”

“Tisztelt Képviselő Úr! Nem arról kell tárgyalni, hogy a buszok központban álljanak meg, hanem a vasút megmaradjon. … Ez a pènz, ami ezekre a vonalakra lett volna fordítva, talán kell a magán kisvasútra? Nem hiszem, hogy azon naponta százával utaznak az emberek. Az valahogy így is nyereséges? Tényleg szomorú, hogy az önök szórakozására rengeteg pènz van! Így is hanyatlik a Tiszazug, de önök mèg rúgnak is az ott èlőkön. Kicsit próbáljanak meg józan ésszel ember módjára gondolkozni.”

“Való igaz, kevesen utaznak ezzel a járattal, egy-két ember ül az egész vonaton. De miért? Ki a fene akar Lakitelekre utazni? (Tisztelet a kivételnek.) Miért nincs például egyenes járat Kecskemétre? Sokan dolgoznak ott. Talán a menetrenden kellene módosítani, és még sok egyebet fejleszteni.”

Nyitóképen a kunszentmártoni vasútállomás. Kérdés, mi lesz a bezárt vonalak melletti vasúti épületekkel? Ezeket őrzik majd? Vagy egy év alatt széthordják?

Forrás: Herczeg Zsolt Facebook

Fotó: Herczeg Zsolt Facebook/baon.hu

Kapcsolódó cikkek