Hiába is várják, hogy itt zöld maradjon a terület, ezt bizony le kell kaszálni

Megosztás

A Szolnoki ZöldErő közösségi oldalán a napokban megjelent két fotó. Egyiken az látható, hogy milyen volt a Zagyva töltése akkor, mielőtt még levágták volna a zöld növényzetet, a másikon pedig a kaszálás utáni száraz terület látható. Egy kérdést is illesztettek a képekhez: Élhetőbb városi környezet?

A fotókkal nyilván a ZöldErő arra kívánta felhívni a figyelmet, hogy milyen egy terület kaszálás előtt és után. A kérdésük is arra utalhat, hogy vélhetően ez szerintük nem az élhető városi környezetet szolgálja.

Megkérdeztük a terület illetékes kezelőjét. Azt a választ kaptuk, hogy ez egy olyan terület, amit kötelező megfelelően karbantartani, mivel árvízvédelmi töltésről van szó.

Ez a terület nem méhlegelő, itt sajnos nincs helye gondozatlanságnak, az élhető városi környezet máshol kell keresni, ezt tudomásul kell venni.

Ugyanakkor, ha nem vágják le máshol a városban a zöldterületeket, akkor azt is sokan teszik szóvá rosszallóan, hogy miért nincs gondozva a közterület. Nos, itt gondozva van, és most ez a baj.

A terület kezelője nem mérlegelheti, hogy kinek mi a jó, hogy meg kell-e tartani a zöld növényzetet. Ugyanis nem hagyhatja, hogy az árvízvédelmi töltések bármilyen ok miatt is károsodjanak, ezt mindenkinek be kell látni.

Fotó: Szolnoki ZöldErő Facebook

Kapcsolódó cikkek