Elúszott a nagy fogás: felfüggesztett vár a tilosban horgászóra

Megosztás

A Szolnoki Járási Ügyészség vádiratot nyújtott be egy 58 éves szolnoki férfival szemben lopás vétsége miatt, aki egy magántóból kifogott 13 halat. A férfi azt mondta, nem tudta, hogy a tó magánulajdonban van.

A vád szerint a büntetett előéletű férfi március 9-én a hajnali órákban egy Szolnok külterületén található, magántulajdonban lévő, bekerítetlen halastóból a tulajdonos engedélye nélkül kifogott 13, összesen 30 kg súlyú, 52.200 forint értékű pontyot.

A halakat a férfi a helyszínről nem tudta elvinni, mivel tetten érték. Az elkövetési érték nem térült meg, mert a kifogott halak elpusztultak.

Az ügyészség a vádiratában felfüggesztett szabadságvesztés és pénzbüntetés kiszabására, továbbá az elkövető horgászfelszerelésének elkobzására tett indítványt. Az ügyben a Szolnoki Járásbíróság fog döntést hozni,

Az eset kapcsán a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőr-főkapitányság azt közölte korábban, hogy egy martfűi lakos tett bejelentést a Szolnoki Rendőrkapitányságon, mert ismeretlen személy március 8-án 18 óra és március 9-én 3 óra közötti időben egy szolnoki halastó területére bement és kifogott tizenhárom, összesen 30 kg súlyú pontyot. A halakat sorba rakta a parton, hogy később azokat magával vigye.

Az egyenruhások a bejelentést követően azonnal a helyszínre siettek és a 80.000 forint értékű halat – amelyek időközben elpusztultak – és horgászfelszerelést lefoglalták. A szolnoki, horgászengedéllyel nem rendelkező jogsértőt lopás vétség elkövetése miatt előállították a rendőrkapitányságra, ahol gyanúsítottként kihallgatták. A terhelt beismerő vallomást tett. Védekezésként elmondta, nem volt tudomása arról, hogy magántulajdonban van a horgásztó.

Kapcsolódó cikkek