Egy transzformátor felrobbant, a leszakadó vezetékek pedig halálos csapdaként hullottak a hídra – videó

Megosztás

Akik a folyó hídján tartózkodtak, súlyos áramütést szenvedtek az egyébként is megáradt folyón átívelő hídon, mert a vezetékek átvezették a rendkívül erős feszültséget az emberekre. Legalább tizenhatan életüket vesztették. Egy ilyenre lehetetlen felkészülni.

Legalább 16 ember halálos áramütést kapott, további hatan pedig megsérültek az indiai Uttarakhand államban. A baleset az Alaknanada folyó melletti egyik víztisztító üzem területén történt, ahol felrobbant egy transzformátor, ami miatt az elektromos vezetékek rászakadtak a víz felett átívelő hídra szerda hajnalban.

Az áldozatok között volt egy rendőrtiszt és a Honvéd Gárda félkatonai alakulat három tagja is, közölték a hatóságok. A gárdisták aközben veszthették életüket, miközben megpróbálták kimenteni a rendőrt. A Reuters és az AlJazeera megjegyzi, hogy a baleset veszélyességét növelte, hogy az utóbbi időben Észak-India legtöbb folyójának vízszintje megemelkedett a rekord mennyiségű monszuneső miatt. (via 444.hu)

shishir prashant on Twitter: “An injured person being rushed to rishikesh aiims hospital after 16 people were killed and many wounded when they came in contact with high voltage current at chamoli District of #Uttarakhand on Wednesday. Cm dhami has ordered a Magisterial inquiry. #Accident pic.twitter.com/8meaSCQdZF / Twitter”

An injured person being rushed to rishikesh aiims hospital after 16 people were killed and many wounded when they came in contact with high voltage current at chamoli District of #Uttarakhand on Wednesday. Cm dhami has ordered a Magisterial inquiry. #Accident pic.twitter.com/8meaSCQdZF

A borítókép illusztráció.

Kapcsolódó cikkek