Vita alakult ki, hogy üres-e a Balaton, a perpatvarba a tószegi polgármester is beszállt

Megosztás

Félig üres vagy félig tele van-e a Balaton? Természetesen a kormánypropaganda azt igyekszik súlykolni, hogy túlcsordult vendéggel, hiszen az annak a jele lenne, hogy továbbra is nagy a jólét az országban, holott ennek a fele sem igaz. Romlanak a gazdasági mutatók, hatalmas az infláció, nem csoda, ha tömegek kerülik el a Balatont, mert üdülni már nincs pénz. Ezt mutatja több helyzetjelentés is.

Egy felmérés szerint a magyarok 41 százaléka nem tervez nyaralni idén, többségüknek nincs rá pénze. Ez egy cím a Telex.hu-ról. Egy másik a 444.hu-ról: Brutális, 20-40 százalékos a visszaesés a balatoni előszezonban a tavalyi évhez képest.

Nos, ebbe a helyzetjelentésesdibe szállt be a tószegi polgármester, aki képes volt vidóejelentést adni SZOMBATON a gyenesdiási partszakaszról.

Gyuricza Miklós videójában persze az elején azonnal leszögezte, hogy jelentésében áh, dehogy, semmi politika nincs, mert nem szokása politikai témákba beleállni. Majd körbejárt a strandon, azt állítva, hogy ott nincs egy talpalatnyi szabad hely sem, holott szemmel is láthatóan bőven volt még. A nézőket meginvitálta, hogy nézzünk körbe, “mi a valóság, mennyi ember van a Balatonon” (így!), majd a végén azt jelentette ki, hogy azt nem tudja, más településen a Balaton körül mi a valós helyzet.

Igaz, sokan voltak. Szombaton. Egy hétvégi napon, amikor nincs munka.

És a többi napon vajon mi lehet a helyzet? Talán csak nem az, amit a felmérések mutatnak?

“Azok, akik azt válaszolták, nem mennek nyaralni, elsősorban anyagi nehézségekre hivatkoztak, 64 százalék jelölte be a „nincs rá pénzem” opciót.” – írta a Telex.hu.

Tehát a (több napos) nyaralás és az egy napra leruccanok a Balatonra között óriási lehet a különbség…

A tószegi polgármester helyszíni közvetítését természetesen rögvest átvette a Fidesz megyei elnöke, Szalay Ferenc.

Kapcsolódó cikkek