Új funkciók érkeznek az Instagramra és a Messengerbe, a szülők megnézhetik, kivel chatel a gyermekük

Megosztás

Nemcsak azt ellenőrizhetik, kikkel bonyolít beszélgetéseket a gyermekük, hanem azt is, melyik nap mennyi időt tölt azzal, hogy a kiválasztott személyekkel beszélget. Az Instagramba is védelmi funkciók érkeznek, hamarosan megváltozhatnak a chatelési szokásaink.

Új jólléti és felügyeleti eszközöket vezet be a Meta a Facebookon, a Messengeren és az Instagramon, hogy a fiatal felhasználók mentális szempontból is nagyobb biztonságban legyenek. Az újdonságok azután érkeznek a platformokra, hogy a Metára – és más közösségi oldalakra is – az eddiginél nagyobb nyomás helyeződik a gyermekvédelmi törvények miatt.

Az egyik legnagyobb változás a Facebook Messengert érinti. Az üzenetküldő alkalmazásban most először vezet be olyan felügyeleti eszközt a Meta, ami hasonló az Instagramon már létezőhöz. Ez lehetőséget ad a szülők – vagy a gyermek törvényes képviselői – számára, hogy megnézzék, mennyi időt tölt a Messenger használatával a kiskorú, kik vannak a partnerei között, valamint értesítést kapnak arról is, ha a gyerek valakit jelent a közösségi oldal felé.

Egy másik változás, hogy a Meta a jövőben figyelmezteti majd a tizenéves felhasználókat, ha túl sokat használják a Facebookot. A rendszer 20 perc elteltével küld majd jelzést arról, hogy érdemes lenne letenni a telefont, és valami más elfoglaltságot találni.

Az Instagramon is lesz majd egy változás. A rendszer itt akkor küld figyelmeztetést a fiatalkorú felhasználónak, ha azt találja, hogy éjszaka túl sokat görgeti a telefonját. A cég azt várja, így kizökkentheti a fiatalokat, és rábírhatja őket, hogy többet pihenjenek.

Emellett az Instagram egy olyan funkciót is tesztel, ami jelentősen korlátozná, hogy olyanokkal lépjen kapcsolatba egy felhasználó, aki nem követi őt. Gyakorlatilag egy meghívót kellene küldeni az illetőnek, ha kapcsolatba akar lépni vele, és amíg ezt nem fogadja el a másik fél, addig nem hívhatja fel, nem küldhet neki fényképet, videót vagy hangüzenetet. A megoldás célja, hogy csökkentse a nőket érő zaklatást a platformon. (via Hvg)

Kapcsolódó cikkek