Taroltak a budapesti versenyzők a szolnoki Szimulátor Bajnokságon

Megosztás

Sok év kihagyás után ismét megrendezte a RepTár a MiG-29 Szimulátor Bajnokságot. A győztesek a fővárosból jöttek, láttak és győztek.

A harmadik alkalommal megrendezett Szimulátor Bajnokság versenyzői az ország minden szegletéből érkeztek. A megjelent virtuális pilóták, szombat délelőtt 10.30 órakor kezdték meg a versenyt.  A harmadik szolnoki esport esemény a nézőközönségnek is kuriózumnak számított, ugyanis a Hangár épület aulájában óriás LED falon követhették nyomon a légiharcokat, melyeket Fidel Ákos, az MH Kiss József 86. Helikopterdandár századosa közvetített, akinek köszönhetően több száz látogató élhette át az esport izgalmait.

A zsűrizést neves repülős szakemberek vállalták. Az esemény fővédnöke Dr. Koller József dandártábornok, MHP Légierő Parancsnokság megbízott parancsnoka. A zsűri elnökének pozícióját Kilián Nándor, vezérőrnagy vállalta, helyettese Zsámboki Tibor ny.á. ezredes, az MH vitéz Szentgyörgyi Dezső 101. Repülődandár volt parancsnok helyettese, MiG-29-es vadászpilóta.

Dr. Siklósi Zoltán ny.á. alezredes, MiG-29-es vadászpilóta, hatósági berepülő pilóta, versenybizottsági tagként ügyelt a verseny szabályos lebonyolítására.

Feszült figyelem (Fotó: RepTár)

Az egész napos párharcok után az alábbi eredmények születtek és az értékes díjak mellett különleges egyedi kupákkal és különdíjakkal jutalmazták a legjobbakat.

A III. RepTár MiG-29 Szimulátor Bajnokság helyezettjei:

Lax Tamás, Budapest

Az első helyezéssel járó díj:

Mi-8 faroklégcsavar lapátvég

100 000 Ft értékű ajándékutalvány, amely a PCX.hu webáruházban felhasználható

Tófalvy Péter, Budapest

A második helyezéssel járó díj:

RepTár kupa – SZRO hármas hullámsávú antenna, a Mi-8 helikopterben is használt

60 000 Ft értékű ajándékutalvány, amely a PCX.hu webáruházban felhasználható

Szirmai Sándor, Budapest

A harmadik helyezéssel járó díj:

RepTár kupa – MiG-21 sugárhajtómű kompresszorlapát

30 000 Ft értékű ajándékutalvány, amely a PCX.hu webáruházban felhasználható

A Szimulátor Bajnokság minden résztvevője név szerinti emléklapban részesült.

Kapcsolódó cikkek