Kukás zsákot a trafiboxra, javasolta valaki

Megosztás

Máris nagy indulatokat váltott ki a Szolnok Szandaszőlős városrészébe, a 442-es főút mellé kihelyezett trafibox, amibe állítólag hétfőn éles műszer került. A trafibox lényege az, hogy soha nem tudni, van-e benne traffipax vagy sincs. Ezzel is ösztönzik az autósokat a KRESZ betartására.

Kertész úton a kamera bekerült a dobozba! Most éles! – hangzott fel a kürt pár órával ezelőtt, riadót fújva az autósok között.

A Szolnok és környéke Facebook csoportban jelent meg ez a mondat, ami máris vegyes érzelmeket indukált. Legalábbis a tekintetben, hogy mennyire használ ez a közlekedőknek.

A hozzászólások egyrészt megoszlanak aszerint, hogy már régen benne van a műszer, mások azt fejtegették, hogy eddig ezt nem tapasztalták. Hogy miből lehet észrevenni, hogy van a dobozban műszer, azt nem tudni.

Másrészt a legtöbb hozzászólás ellenérzését fejezte ki a trafibox hasznosságát illetően. Többek szerint csak lassítani fogja a csúcsidőben amúgy is araszolva haladó forgalmat. Vannak, akik azt írták, hogy néhány éjszakai száguldozót fog csak elkapni.

Más egyenesen úgy fogalmazott:

“Kukás zsákot rá!”

Mint ismert, május elején szerelték fel a trafiboxot Szolnokon a 442-es út mellett. Egy másik hasonló készülék Jászberénybe került. A rendőrségnek úgy tűnik, kezd elege lenni a gyorshajtókból, ami nem véletlen, hiszen a legtöbb balesetet a gyorshajtás okozza, ezért újabb és újabb traffipaxokat szerez be.

A trafiboxok máshol sem népszerűek, nemhogy kukás zsákot húznának rá, de egyenesen lefújták festékkel.

Forrás: Szolnok és környéke útinform Facebook

Nyitóképünkön a Miskolcon lefújt trafibox

Kapcsolódó cikkek