Takarékosabb helyzetben is többet szolgálnak a polgárőrök

Megosztás

Huszonöt évvel ezelőtt, 1998. május 28-án alakult meg a Szolnok Városi Polgárőr Egyesület. Alapító elnöke Kiss László volt, aki részt vett a szombati éves közgyűlésen.

Jóvér Zoltán elnök 2022 évi beszámolójában kiemelte, hogy az egyesület a területi járőrszolgálatainak számát háromszáz órával emelte. Őszi Annamária gazdaságvezető ismertette a múlt évi gazdálkodás eredményeit és az idei év költségvetési tervezetét, ami még takarékosabb, megfontoltabb lesz, hiszen a működési támogatások is csökkennek a háborús helyzet miatt.

Dr. Hanga Valéria a felügyelő bizottság elnöke kiemelte múlt évi értékelésében, hogy az egyesület működése, gazdálkodása a törvényeknek és az alapszabálynak megfelelő, törvényes. Ez évi ellenőrzési feladataiknak többek között a polgárőrök oktatását, a működési támogatások felhasználásának ellenőrzését tűzte célul.

Fürj János, a Szolnoki Rendőrkapitányság vezetője megköszönte a múlt évi együttműködést, az ide évi feladatok végrehajtásához pedig sikeres munkát kívánt.

Szabó Zoltán, az OPSZ szakmai elnökhelyettese elismerően szólt az egyesület feladatellátásáról. Ismertette az OPSZ idei céljait, a ,,Gondoskodó polgárőrség ‘’ és az állatvédelem mint új elemekkel bővülő feladatvégrehatásokat. Harmadikként a területi szolgálat ellátásának emelését említette.

A közgyűlés elismerések átadásával zárult.

Kiss Imre , Nagy Zsolt és Hanga Valéria polgármesteri elismerésben részesült. Veres József polgárőri munkájáért a megyei szövetség elnökétől vett át elismerő oklevelet.

Halápi László a Szolnoki Rendőrkapitányság elismerését vehette át, míg Zölei Istvánné a legtöbb szolgálati óra teljesítéséért a megyei katasztrófavédelem elismerésében részesült.

Az ifjú polgárőrök közül Bozsó Richárd kapott szolgálatban végzett munkájáért jutalmat. A felügyelő bizottság tagjai, Haris Istvánné és Kovács Klára az egyesület elismerésében részesültek.

Forrás: Szolnok Városi Polgárőr Egyesület Facebook

Kapcsolódó cikkek