Karcagon is eljátszották a szolnokihoz hasonló békepárti mókát a közgyűlésben

Megosztás

Hiába hangsúlyozza az ellenzék, hogy akar a fene háborút, és nem háborúpárti ebben az országban senki sem, a Fidesz mindenhol igyekszik rájuk húzni a vizes lepedőt, hogy dehogy nem, az ellenzék igenis, háborút akar. Így volt ez a napokban Szolnokon, és nincs ez másként Karcagon sem.

Szolnokon a minapi közgyűlésen Tasnádi Zoltán, a Fidesz frakcióvezetője állt elő vélhetően felsőbb utasításra elrendelt nagyszerű ötlettel, hogy nyilvánítsa ki a közgyűlés, hogy éljen a béke, és csatlakozzon az országgyűlés békepárti nyilatkozatához. Egyben ítéljék el az európai háborúpárti politikusokat.

Az ellenzék azzal kontrázott, hogy akkor a levelet egyesen oroszul Putyinnak kellene írni, hiszen ő a legnagyobb háborúpárti politikus jelenleg Európában. Sőt, Györfi Mihály kijelentette, itt ebben az országban mindenki békepárti, senki sem akar háborút. Berényi Gábor jobbikos képviselő pedig azt kérte, írják bele a levélbe, hogy a kormány szólítsa fel a putyini Oroszországot, hogy azonnal vonja ki csapatait Ukrajna területeiről.

A kormánypártiak az elhíresült három majom közül a nem hall figurát játszották el, ezeket az érveket meg sem hallották, és átnyomták a javaslatot. Szalay Ferenc polgármester pedig szokásához híven ingerülten kijelentette, viseljék a következményeit a szavazásnak az ellenzékiek, akik nem nyomtak sem igen, sem tartózkodás, sem nem gombot.

Érdekesség, hogy a Tasnádi féle nyilatkozatban nincs szó arról, hogy felszólítanák Putyint arra, hogy vonja ki csapatait Ukrajnából és hagyja abba a területszerző, értelmetlen, “nácitlanító” háborúját, amit egy független európai ország ellen indított.

Karcagon ugyanezt a mókát játszották el ugyancsak a közgyűlésben. Ott is szavazást erőltetett ki a Fidesz.

A fejleményekről Szepesi Tibor adott ki dörgelemes nyilatkozatot, homokzóban a másik szemébe homokot szóró gonosz rosszcsontnak állítva be az ellenzéket.

Már a felütés is hatásvadász: “Kibújt a szög a zsákból”.

Az évtizedek óta fideszes város fideszes vezetője így folytatta kioktatóan:

“Magyarország Országgyűlése az orosz-ukrán háború első évfordulójához kapcsolódóan 2023. március 31-én határozatot fogadott el, amelyben elkötelezettségét fejezte ki a béke mellett.

Szita Károly, a Megyei Jogú Városok Szövetségének elnöke javaslatot fogalmazott meg a települések polgármestereinek, hogy csatlakozzanak az Országgyűlés határozatához, hiszen ezzel a települések is megerősítik hazánk békepárti álláspontját és jelzik a településen élő emberek azon vágyát, hogy biztonságban élhessenek.

Városunk fontosnak tartja, hogy kiálljon a béke mellett, hiszen a biztonságot csak a béke garantálhatja.

A keddi testületi ülésen tárgyaltuk és fogadtuk el a békepárti határozathoz való csatlakozásról szóló javaslatot.

A szavazás előtt példa nélküli és megdöbbentő hozzáállásról tett tanúbizonyságot Lengyel János listás (Jobbik) és Kozma Dániel listás (Momentum) képviselő, kivonultak az ülésteremből.

Lengyel János és Kozma Dániel tettükkel kifejezték, nem szeretnék, hogy az emberek biztonságban éljenek Magyarországon!

Az ellenzéki képviselők Karcagon is bebizonyították, hogy továbbra is a szankciók és a háború pártján állnak!”

Nyitóképünkön a béke két oszlopos fideszes híve, F. Kovács Sándor országgyűlési képviselő (balra) és Szepesi Tibor

Fotó: Szepesi Tibor Facebook

Kapcsolódó cikkek