Eléhajtott egy kocsinak, ami megcsúszott és árokba csapódva a tetején állt meg

Megosztás

Egy jászberényi lakos közlekedett személygépkocsival a 31-es úton, Jászberény külterületén tegnap. Haladása során megállt az útpadkán, majd elindulásakor eléhajtott az úton vele azonos irányba közlekedő autónak, ami az ütközés elkerülése érdekében fékezett. A vizes úton azonban a fékező gépkocsi megcsúszott, az árokba csapódott és a tetejére borult. A baleset következtében a felborult autó két utasa – az elsődleges orvosi vélemény szerint – könnyű sérülést szenvedett.

A rendőrség tanácsai:

  • Elindulás előtt tervezzék meg az útvonalat, és számítsanak hosszabb menetidővel! 
  • Vezetéskor fogják két kézzel a kormányt a stabil kormányzás és az esetleges megcsúszás mielőbbi korrigálhatósága érdekében, és figyelmüket összpontosítsák folyamatosan az útra! 
  • Vezessenek lassúbb tempóban és tartsanak nagyobb követési távolságot, hiszen a féktávolság ilyenkor jelentősen megnő!
  • Kerüljék az előzést, és vegyék fel a forgalom dinamikáját, még akkor is, ha azt esetleg lassúnak tartják! Előzéskor lassan, fokozatosan váltsanak forgalmi sávot, és számítsanak az eltérő tapadású felületek változására is!
  • Különös óvatossággal közlekedjenek a kijelölt gyalogos-átkelőhelyek megközelítésekor! A hosszabb féktávolság miatt jóval korábban kezdjék meg a lassítást, ha olyan gyalogost látnak, akinek az úttesten való áthaladására számítani lehet!
  • Gyalogosok és a kerékpárral közlekedők fordítsanak kiemelt figyelmet a látni és látszani elvre!

Fotó: police.hu

Kapcsolódó cikkek