“Meg kell védeni gyermekeinket a káros internetes tartalmaktól”

Megosztás

Az LMP elképzelése szerint csak a 18 évesnél idősebbek tiktokozhatnának. A kormány pedig, szokásától eltérően, nem söpörte le a javaslatot, hanem megfontolja.

Az LMP kitart azon javaslatai mellett, amelyek megvédenék a gyermekeket a káros internetes tartalmaktól. Ezek között szerepel a TikTok betiltása a nagykorúságot még el nem érők számára – mondta keddi sajtótájékoztatóján a párt frakcióvezető-helyettese, akinek szavait az Ugytudjuk.hu idézte.

Kanász-Nagy Máté közölte: bár az Országgyűlés Népjóléti bizottságának kormánypárti többsége kedden leszavazta az LMP gyermekvédelmi csomagját, bízik abban, hogy a kormány mégis befogadja annak elemeit.

A testület ülésén ugyanis a kormányoldali képviselők megfontolásra érdemesnek találták azokat – mondta. Emellett elhangzott az is, hogy egy kormányzati munkacsoport dolgozik olyan javaslatokon, amelyek a gyermekek védelmét szolgálják.

Kanász-Nagy Máté szerint a videomegosztó oldalakon sok, a fiatalokra káros tartalom jelenik meg, egyes szolgáltatók pedig nem tudják ezeket szűrni. A TikTok sem, a párt ezért kezdeményezte annak tiltását a tizennyolc évesnél fiatalabbak számára – emlékeztetett.

Kapcsolódó cikkek