Faiskolát létesítettek Újszászon

Megosztás

A településfásítási program keretében Újszász is csatlakozott a „10 millió fa Jászság” kezdeményezéshez. Mintegy 300 csertölgy, szürke nyár, tatár juhar és cserszömörce facsemetét helyeztek el a minap konténerekben, hogy azok ellenőrzött és biztonságos keretek között megerősödve, 1-2 év múlva a város közterületeit díszíthessék majd.

A munkából az általános iskola diákjaitól kezdve a legnagyobb civil szervezetek tagjain át az önkormányzat dolgozói, valamint a Zagyvaparti Idősek Otthonának lakói és dolgozói is kivették részüket. Így szó szerint a város apraja és nagyja fáradozott közösen azért, hogy Újszász a jövőben még zöldebb és díszesebb lehessen.

Az újonnan létrehozott faiskolában elhelyezett csemeték gondozását a kertbarát kör, napi locsolását a Zagyvaparti Idősek Otthona vállalta magára. A megerősödött, ilyen módon felnevelt facsemetéket a jövőben utcafásítási program keretében fogják majd a közösség javára hasznosítani.

Tervek szerint évente több száz csemetével fogják növelni az újonnan létrehozott városi faiskola növényállományát, így pár éven belül folyamatosan, nagy mennyiségben állnak majd rendelkezésre alacsony költségek mellett, közösségi munkával előállított dísznövények.

A kissé korosabbaktól kezdve…
…a fiatalokig sokan kivették részüket a munkából
Így néz ki a faiskola

Forrás és fotók: Dobozi Róbert Facebook

Kapcsolódó cikkek