Hétfőn még remek az idő, de a héten sokszor számítsunk csapadékra és szélre

Megosztás

Igazi, szeszélyes tavaszi időre készüljünk a héten, kedden és szerdán akár jelentős csapadékkal, aztán néhány nyugodtabb nap következik, majd a hétvégén újra eső jön a jelenlegi számítások szerint.

Hétfőn, május 1-jén az ország északkeleti harmadán derült lesz az ég, de másutt is sok napsütés várható a fátyol- és gomolyfelhők mellett. Csapadék nem lesz, a délkeleti szél csak Sopron körül erősödhet meg. A legmagasabb nappali hőmérséklet 19 és 24 fok között alakul – írja az Időkép.

Kedden a Dunántúlon borongós időre van kilátás, többfelé az eső is eleredhet, a Dunától keletre fátyolfelhős-napos időre számíthatunk. A délkeleti szél az ország középső harmadán többfelé erős lehet, nyugaton pedig az északi szél támadhat fel. Délután 16-25 fok várható, nyugaton lesz hűvösebb, keleten melegebb.

Szerdán a csapadékzóna lassanként kelet felé araszolhat, délután nyugaton már megkezdődhet a felhőzet csökkenése. A Dunántúlon többfelé megerősödik, nyugaton helyenként viharossá fokozódik az északi szél. A csúcshőmérséklet 13 és 21 fok között alakulhat.

Csütörtökön a napos-gomolyfelhős időben elszórtan alakulhatnak ki záporok, majd pénteken a változóan felhős-napos időben csak helyenként fordulhat elő kisebb csapadék. Csütörtökön nyugaton és északkeleten az északi-északkeleti, pénteken északnyugaton a délies szél élénkülhet meg. A maximumok csütörtökön 16-21, pénteken 18-23 fok között alakulhatnak.

Szombaton és vasárnap ismét nagyobb eséllyel számíthatunk csapadékra, de ezeken a napokon még nagyobb a bizonytalansági tényező.

Kapcsolódó cikkek