Plébánia udvarán vertek agyon egy kiskutyát

Megosztás

Brutálisan kivégeztek egy kiskutyát a Pest megyei Jászkarajenőn – tudta meg a Ripost. Csörnyei István, a Soul ín Soul – Lélek a lélekben állatvédő alapítvány egyik segítő munkatársa számolt be az esetről. Állítása szerint az egész plébániát vér borította.

Az egész utcán hallani lehetett a nyüszítést. Péntek reggel történt a tragédia – kezdte István.

“A község központjában lévő plébánia udvarán meggyilkoltak egy kiskutyát. Az egyik barátom értesítette engem, ugyanis ő éppen a szemben lévő boltban vásárolt, amikor meghallotta a kiskutya szívszaggató nyüszítését. Tudja, hogy állatvédő vagyok, így szólt és azonnal a helyszínre siettem én is.”

Amikor az ismerősöm odaért, borzasztó látvány fogadta – folytatta. “A férfi, aki egyébként az önkormányzatnál dolgozik, mellette pedig tudtommal vadász, ott állt a vérbe fagyott kisállat mellett. Miközben hívták a rendőrséget, visszatartották a férfit, hogy ne menekülhessen el.”

A férfi egy tetőléccel esett neki az állatnak – mondta István. “Az egész plébániát beterítette a vér, ugyanis az állat menekült előle. Végül az ottani kukába dobta a tetemet, de a rendőrség miatt később vélhetően egy ismerősével elvitethette, hiszen mire odaértem, már nem volt benne, csak a temérdek vér fogadott.

Egyelőre nem tudni, hogy a férfi miért eshetett neki az állatnak, de az biztos, hogy a rendőrség elvitte kihallgatni.

“A plébánosnak van két kutyája. Beszéltem vele az ügyről és azt mondta, hogy az állat éppen tüzel. Lehet, hogy a kiskutya hozzá akart bejutni. Mi nem tudjuk, hogy a férfinak mi baja volt az állattal, de remélem, megkapja a méltó büntetését, hiszen amit tett, az állatkínzás” – zárta beszámolóját.

Jászpátin nemrégiben egy kiskutyát nyúzhattak meg, de szerencsére az állat megúszta, azóta már jó kezekben van.

Forrás: ripost.hu

Kapcsolódó cikkek