Komoly csapadék érkezik Jász-Nagykun-Szolnok megyébe is a hidegfrontnak köszönhetően

Megosztás

Komoly esőzésre készülhetünk hétfőn és kedden, a jelenlegi előrejelzések szerint a tizenöt millimétert is meghaladhatja a két nap alatt lehulló csapadék mennyisége. A hétfői nap lesz jóval csapadékosabb.

Vasárnap is kitart a szép idő, a maximumok az ország nagy részén elérik, meg is haladják a 20 fokot – tudósít az Időkép.

Hétfőn viszont nyugat felől egy hullámzó hidegfront éri el hazánkat, amely csak lassan vonul át fölöttünk, így hétfőn és kedden többfelé számíthatunk csapadékra, többfelé jelentős mennyiségben.

illusztráció

Zivatarokkal indul a jövő hét

Az eső, záporok mellett főként a hét első napján többfelé zivatarok is kialakulhatnak, melyekhez akár felhőszakadás, jégeső és viharos széllökések is társulhatnak.

Kedden még főként az ország keleti, északkeleti felén eshet, máshol már csak elszórtan lehetnek záporok, egy-egy helyen zivatar sem kizárt. Szerdától újra szárazabbra fordul az időjárás, ezen a napon már csak a középső és keleti tájakon lehet egy-egy zápor, de a keddi naphoz hasonlóan még többfelé erős lesz az északi-északnyugati szél, és a maximumok is visszaesnek jó pár fokkal.

Kapcsolódó cikkek