Gátlástalanul lopták a gyerekeknek küldött holmikat – videó

Megosztás

A nemzeti lovagrenddel kitüntetett, minden gyanún felül álló személy vezérletével zajló elképesztő, gátlástalan és pofátlan lopásokat azonban a kamerarendszer rögzítette, így többé senkinek nincs kétsége afelől, hová tűntek az elektronikai eszközök, az élelmiszer és a ruhaneműk.

Pénteken letartóztatták Palermóban a Giovanni Falcone maffiallenes vizsgálóbíróról elnevezett oktátási intézmény vezetőjét és helyettesét, mivel kamerafelvételek sora bizonyítja, hogy az iskolába érkező, uniós pénzből adományként kapott elektronikus eszközöket egyszerűen hazaviszik.

A Falcone iskola Palermo egyik legszegényebb részén, a Zen negyedben működik. Vezetője, Daniela Lo Verde eddig a közvélemény számára minden gyanú felett álló személyiség volt, annyira, hogy a koronavírus-járvány alatt a közösségért végzett munkájáért Sergio Mattarella köztársasági elnök nemzeti lovagdíjat adományozott neki.

Az olasz csendőrök által közzétett videón látható, amint helyettesével, az ugyancsak letartóztatott Daniele Agostával együtt az adományként kapott tévéket, tableteket, telefonokat kicipelik az iskola elé, berakják az autójukba. Emellett élelmiszert is loptak a nehéz körülmények között élő gyerekek iskolájából.

Az iskola vezetőjét egy tanár bejelentése alapján leplezték le. Az ügyészség korrupcióval és sikkasztással gyanúsítja őket, a vádhatóság szerint a felvételek alapján a cselekmény teljesen világos, egyértelmű és zavarbaejtő, gátlástalan és kizárólag egyéni célokat szolgált. A három gyanúsított házi őrizetben maradhat.

Kapcsolódó cikkek