Pénztárcába vágó változások április 1-től: söprik az utcákat és a piac is másként üzemel Szolnokon

Megosztás

Fontos változások lépnek életbe Szolnokon április 1-től. Egyrészt ismét söpörni fogják vasárnap a fizetős parkolókat Szolnokon. Másrészt újra a régi üzemmódban lesz nyitva a piac. vasárnap és hétfőn is várják a vásárlókat.

Április 1-től tisztítják a parkolókat Szolnokon, adta ki a figyelmeztetést az NHSZ.
Az utak és járdák tisztítását március 1-től hétköznapokon ütemtervnek megfelelően végzik már.

A fizetős parkolók ütemezett úttisztítását pedig április 1. és október 30. között a hétvégéken látja el a társaság.

A szolgáltató kéri, hogy a parkolókban kihelyezett, úttisztításra vonatkozó kiegészítő jelzőtáblákat a fokozottnál figyelmesebben nézzék meg parkoláskor.

A társaság hangsúlyozza, közös érdekünk, hogy a tisztítás alatt az adott területen ne parkoljanak gépjárművek, hiszen ez megnehezíti az úttisztítást és a gépjárművek is sérülhetnek.

A munkálatok megfelelő ellátása érdekében a szabálytalanul parkoló gépjárműveket megbüntethetik a közterületfelügyelet munkatársai. Vagyis a szabálytalan parkolás mélyen zsebbe nyúlós lehet azoknak, akik nem figyelnek a jelzésekre.

A társaság weboldalán megtekinthetők az egyes szakaszok takarításának az ütemezései, valamint egy alternatív parkolási lehetőséget is felkínál a rendszer az adott időszakra.
Link: https://nhszszolnok.hu/…/kozterule…/parkolok-tisztitasa/

Ugyancsak változik a szolnoki piac nyitvatartása, visszaáll az Ady Endre úti vásárcsarnok nyitva tartási rendje. Immár vasárnap és hétfőn is várják a vásárlókat, lehet vásárolni Mint ismert, a rezsicsökkentés jegyében zárták be ezen két napra a piacot.

Kapcsolódó cikkek