Sétálóutcává kellene tenni a szolnoki Szapáry utcát

Megosztás

A Szapáry utca hatalmas forgalmi zajában tartotta sajtótájékoztatóját pénteken Tóth Áron, az LMP polgármesterjelöltje, aki szerint ez is indokolná, hogy az utcából sétálóutca váljon.Tóth Áron, az LMP szolnoki polgármesterjelöltjének egyik legfontosabb programpontja, hogy a Szapáry utcát sétálóutcává tegyék.

Ezt az is indokolja, hogy Szolnoknak nincsenek sétálóutcái, csak térkőborzalmai vannak, ahol gyakorlatilag csak megsülni lehet (lásd Hild és Kossuth tér). Alig van olyan hely a városban, ahol el lehet tölteni egy kellemes délutánt. Erre ideális lenne a Szapáry utca, ha lezárnák a forgalom elől és madárürülék, térkő és parkoló autók helyett a lakosoké, a vendégeké lenne kávéházakkal, éttermekkel. 

A Szapáy lezárása sok más problémát is megoldana. Az itt élőknek ugyanis  elviselhetetlen a forgalom zaja. Tóth Áron szerint az egész belváros közlekedési struktúráját át kellene alakítani, hiszen élhetetlen az egész. A Kossuth teret ismét meg kellene nyitni a forgalom elől. A Sütő utcáról is sok panasz érkezett arra, hogy az utcán indokolatlanul nagy az átmenő forgalom, ami közvetlenül a Szapáryról érkezik. 

Éjjelente autóversenyzés, driftelés zaja veri fel a csendet a Szapáryn, nem tudni, ez ellen miért nem tud tenni a városvezetés. Erre is megoldást jelentene a Szapáry lezárása. Vele együtt a belváros forgalmát is át kellene szervezni, már ráférne a városra egy kis frissítés, ahogyan a városvezetésre is, amelyik fideszesként a fideszes kormánynál évek alatt nem érte el, hogy legyen egy másik közúti átkelő a városban a Tiszán, ami tovább enyhíthetné a belváros forgalmát.

Kapcsolódó cikkek