Ingyenes szabadstrandok Szolnokon és környékén

Megosztás

Egyre gyakrabban hallunk a szabadstrandok sikeréről az egész országban akár tavakról, akár folyókról van szó. De mit is jelent ez pontosan és Jász-Nagykun-Szolnok megyében, illetve környékén hol találunk ilyen lehetőséget?

A szabadstrandokat természetes vizeken alakítják ki, és jellemzően ingyenesek. Szolnokon a Tiszaliget végén, 500 méterre a Tiszavirág-hídtól találhatunk egy homokos partszakaszt, ahol büfével, öltözővel és zuhanyzóval várják a strandolókat. A nyitvatartással kapcsolatban ajánlatos indulás előtt leellenőrizni a Szolnok Élménysziget Facebook-oldalát, ugyanis a vízállás és az időjárás függvényében szabja meg, mikor tart nyitva a nyári szezonban.

Ami viszont a megközelítést illeti, autóval és tömegközlekedéssel is könnyen elérhető. A Turisztikai Központtól nem messze található a 15-ös jelzésű busz végállomása.

Azonban nem Szolnokon van az egyetlen tiszai szabadstrand, az egyik legnépszerűbb nyári helyszín a Csongrádon található Körös-torok strand, mely tengerparti élményt nyújt a hűsölni vágyóknak, akiket 25-27 fokos víz vár. Ezt a strandot is több közlekedési eszközzel lehet megközelíteni. Közúton Kiskunfélegyháza (Gátér) és Szentes felől a 451-es úton, valamint mellékutakon Szeged (Felgyő), Csépa és Tiszaalpár felől, valamint vasúton eljuthatunk oda Kiskunfélegyháza és Szentes felől a 147-es számú vasútvonalon.

A tiszakécskei szabadstrand hosszú és széles partja

Ugyancsak népszerű célpont a tiszakécskei szabadstrand, amely nagyjából az előző század második felében nyerte el jelenlegi formáját, de a 2021-2022-es Kisfaludy programnak hála megújult.

Ez a strand is tengerparti hangulatot nyújt az odalátogatóknak, a homokos partszakasz és trópusi hangulatú gyékény napernyőknek köszönhetően. Emellett a 300 méter hosszú parton nyugágyak, felújított vizesblokkok és öltözők várják a strandolókat.

A szegediek körében híres szabadstrandon, a Laposon korábban 2021 júniusa óta közművesített strand várja a fürdőzőket, zuhanyzókkal, konténer wc-kel, öltözőkkel és szemétgyűjtőkkel, büfével és rengeteg napernyővel.

Innen Szolnokról csak irigykedhetünk a szegedi Lapos Beachre

Szerző: Futás Csilla

Fotó: Szolnok Élménysziget

Kapcsolódó cikkek